«Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορονοϊού, να μην είναι το 50%.
Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα. Το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο θα ήταν γελοίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επανέλαβε την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κυρίως στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι και αυτοί που κατακλύζουν τις ΜΕΘ.
Όπως είπε, με 96 νεκρούς την ημέρα και τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που έρχεται είναι ανάγκη να ληφθούν αυτά τα μέτρα. Εκτίμησε δε ότι η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική και η ανησυχία του επιστημονικού κόσμου είναι αν καλύπτεται από τα εμβόλια.
Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αν και καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές, γύρω στις 50 σε σχέση, σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία που άγγιζε τις 70.
«Οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια. Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ», κατέληξε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν 12,5% τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου
- Τουσκ: Η Πολωνία δεν θα διστάσει να καταρρίψει αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της
- Τουρκία: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «ταξίδεψε» στην Κωνσταντινούπολη
- Πλεύρης για μεταναστευτικό: «Το μήνυμα είναι σαφές: φυλακή ή επιστροφή»
- Τα σταθερά τηλέφωνα επιστρέφουν για να βοηθήσουν τα παιδιά να “ξεκολλήσουν” από τις οθόνες
- Συνεδριάζει το ρωσικό Σ.Α.: «Ο Πούτιν θα κάνει μία σημαντική ανακοίνωση»
- Κυβερνοεπίθεση παρέλυσε ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Επίσημη έρευνα για κακόβουλο λογισμικό
- Κρεμλίνο για Παλαιστίνη: Θέλουμε λύση δύο κρατών
- Η Ρωσία κατηγορεί την Εσθονία για ψευδείς ισχυρισμούς περί παραβίασης του εσθονικού εναέριου χώρου
- Μόνο αν διαβάσεις Λιακόπουλο, μπορείς να εξηγήσεις τι εξελίσσεται σε σχέση με την Μ. Ανατολή
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
