ο Γιόαχιμ Ζάουερ αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του και να επιτεθεί σε όσους δεν κάνουν το εμβόλιο.
«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν πείθεται από τα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό εν μέρει οφείλεται σε μια κάποια τεμπελιά και το βόλεμα των Γερμανών», εκτίμησε ο Ζάουερ που είναι κβαντικός χημικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία αναδημοσιεύθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Μια άλλη ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ακολουθούν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις, ένα είδος ιδεολογικής αντίδρασης σε αυτό που θεωρούν δικτατορία του εμβολιασμού», κατήγγειλε ο σύζυγος της Άνγκελα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ότι «αυτό ισχύει για όλα τα μορφωτικά επίπεδα, περιλαμβανομένων των πανεπιστημιακών, των γιατρών και των επιστημόνων».
Όταν ρωτήθηκε για «την απόρριψη των επιστημονικών δεδομένων», ο Ζάουερ εκτίμησε ότι «αυτή η τάση πιθανόν πάντα υπήρχε σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο τώρα».
«Ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επιτυχίας της επιστήμης», τόνισε ο Ζάουερ, ο οποίος μέχρι τώρα απέφευγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση εκτός του επιστημονικού του πεδίου. «Κανείς δεν πίστευε ότι θα είχαμε ένα εμβόλιο σε τόσο λίγο χρόνο. Ήταν ένα θαύμα», εκτίμησε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τότε είπε ο Τραμπ πως θα πάει στην Κίνα
- Τραμπ: «Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ κάνει ένα πολύ ανόητο λάθος»
- Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 26»
- Ο Τραμπ ξεσπά με κεφαλαία γράμματα: «ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!»
- Συνέρχεται σταδιακά η Κούβα από το γενικευμένο μπλακ άουτ
- Για «άνευ προηγουμένου επιδημία μηνιγγίτιδας» μιλάει ο Βρετανός Υπ. Υγείας
- Βαγδάτη: Αερομαχία με ιρανικό drone εν ώρα… δείπνου, vid
- Μακρόν: Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα πάρουμε ποτέ μέρος σε επιχειρήσεις στα Στενά του Ορμούζ
- Κώτσηρας: Ό,τι είναι εφικτό στο πλαίσιο του δημοσιονομικού επιτρεπόμενου, είμαστε εδώ για να το κάνουμε
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα έχει πλέον εξελιχθεί σε χώρα που συμβάλλει στην ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική ενοποίηση









