Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, τόνισε ότι εκείνοι που τον κατηγορούν ότι χρηματοδοτεί την μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με την Πολωνία, πρέπει να δείξουν αποδείξεις.
«Δείξτε τα στοιχεία σας στο τραπέζι έστω για έναν αξιωματούχο ή κάποιον επιχειρηματία, που “σπονσοράρει” όλο αυτό», είπε ο Λουκασένκο στο ρωσικό περιοδικό Natsionalnaya Oborona (Εθνική Άμυνα). «Έχω λεφτά για πέταμα; Δείξτε τα στοιχεία σας. Εάν το χρηματοδοτώ όλο αυτό, δώστε τα στοιχεία σας», ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας.
Επιπλέον, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε πως με την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναστείλει την συνθήκη επανεισδοχής με το Μινσκ.
«Κάναμε μία συμφωνία, υπογράψαμε μία συνθήκη. Για αυτήν την συνθήκη, έπρεπε να μας φτιάξουν μέρη να μείνει ο κόσμος, τον οποίο θα πάρουμε πίσω μέσω της επανεισδοχής. Επιβάλλοντας κυρώσεις εις βάρος μας, εγκατέλειψαν όλο αυτό και δεν το χρηματοδοτούν, δεν φτιάχνουν αυτά τα camps», ανέφερε ο Λουκασένκο.
Ο πρόεδρος της χώρας συμπλήρωσε πως το Μινσκ δεν πρόκειται να αναλάβει αυτά τα έξοδα. «Παραβίασαν την συνθήκη, αποσύρθηκαν από αυτήν, για τον λόγο αυτό δεν μπορείτε να περιμένετε κάτι από εμένα, όπως λένε. Αυτό δεν με αφορά», πρόσθεσε.
«Σε εξέλιξη υβριδική επίθεση»
Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η Λευκορωσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια υβριδική επίθεση που ξεκίνησε κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.«Τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου, έδειξαν ότι ήταν μία υβριδική επίθεση και η οποία συνεχίζεται», τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση στοχεύει το κράτος της Λευκορωσίας.
(sputniknews. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









