Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής προς τον Τύπο για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας και της Τουρκίας στην κατάσταση με τη Λευκορωσία, ο Πίτερ Στάνο επανέλαβε την έκκληση της ΕΕ προς τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο καθεστώς Λουκασένκο και τους στενούς δεσμούς, που έχει μαζί του, για να το πείσει να σταματήσει αυτή την «παράνομη» και «απάνθρωπη» δραστηριότητα.
Ο Πίτερ Στάνο τόνισε ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε στη Λευκορωσία είναι μια “κρατικά ενορχηστρωμένη και τεχνητά δημιουργημένη μεταναστευτική κρίση», η οποία δεν έχει καμία σχέση με το προσφυγικό κύμα που έφτασε στην Ευρώπη το 2015 και με το οποίο συχνά κάνει σύγκριση η Ρωσία.
Όσον αφορά την Τουρκία, ο Πίτερ Στάνο είπε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή διάλογο μαζί της για το μεταναστευτικό, τόσο την άνοιξη του 2020 σε μια παρόμοια κατάσταση, όσο και στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης με τη Λευκορωσία. Σημείωσε, επίσης, ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 15 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι είναι πολλές οι μεταναστευτικές διαδρομές που βρίσκονται στο ραντάρ της Κομισιόν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η παρακολούθηση και αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων
(photo: screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά και μια γάτα σε κλουβί
- «Ο Γάμος του Καλύτερού μου Φίλου»: Σε συζητήσεις η Τζούλια Ρόμπερτς για το σίκουελ της ταινίας
- Χαμός στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος οδηγούσε μηχανή χωρίς πινακίδες και περνούσε κόκκινα φανάρια
- Στη Νέα Υόρκη για τη σύνοδο του ΟΗΕ ο Γ. Γεραπετρίτης
- Η δήλωση που προκάλεσε αίσθηση! Ποιά θα είναι η συνέχεια για την ΝΔ;
- Τι κι αν είναι Σεπτέμβριος! Στη Θεσσαλονίκη στόλισαν πολυκατοικία για τα… Χριστούγεννα – Δείτε βίντεο
- Κρούσμα φυματίωσης στην Καστοριά
- «Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»- Η γυναικεία συμμετοχή στην υφαντουργική παραγωγή της Σύρου
- Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια εκτόξευσαν πυραύλους στον Ειρηνικό, video
- Τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ινδίας