Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής προς τον Τύπο για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας και της Τουρκίας στην κατάσταση με τη Λευκορωσία, ο Πίτερ Στάνο επανέλαβε την έκκληση της ΕΕ προς τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο καθεστώς Λουκασένκο και τους στενούς δεσμούς, που έχει μαζί του, για να το πείσει να σταματήσει αυτή την «παράνομη» και «απάνθρωπη» δραστηριότητα.
Ο Πίτερ Στάνο τόνισε ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε στη Λευκορωσία είναι μια “κρατικά ενορχηστρωμένη και τεχνητά δημιουργημένη μεταναστευτική κρίση», η οποία δεν έχει καμία σχέση με το προσφυγικό κύμα που έφτασε στην Ευρώπη το 2015 και με το οποίο συχνά κάνει σύγκριση η Ρωσία.
Όσον αφορά την Τουρκία, ο Πίτερ Στάνο είπε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή διάλογο μαζί της για το μεταναστευτικό, τόσο την άνοιξη του 2020 σε μια παρόμοια κατάσταση, όσο και στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης με τη Λευκορωσία. Σημείωσε, επίσης, ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 15 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι είναι πολλές οι μεταναστευτικές διαδρομές που βρίσκονται στο ραντάρ της Κομισιόν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η παρακολούθηση και αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων
(photo: screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κραυγή αγωνίας στην Ε.Ε.: «Θα φέρετε τεράστια άνοδο των τιμών στα καύσιμα»
- Η συγκινητική κίνηση ανθρώπων στην Ρωσία σε σχέση με το Ιράν που τόνισε η Ζαχάροβα
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας









