Ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, διευκρίνισε πάντως πως υπάρχουν αντοχές και κενές κλίνες ΜΕΘ
Όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, στη Βόρεια Ελλάδα η πίεση στις κλίνες Covid είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς δίνονται και κλίνες non Covid. Αμέσως – πρόσθεσε – βρίσκεται κρεβάτι σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ για ασθενείς που διασωληνώνονται.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Νότια Ελλάδα δεν πιέζεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες
Ανέφερε δε ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους 6 μήνες. Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σημείωσε.
Αναφερόμενος στα άντι COVID φάρμακα, δήλωσε ότι έχει γίνει παραγγελία από τη χώρα μας για 2000 μονοκλωνικά αντισώματα και θα έχουν φτάσει προς τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.
(skai – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γάτα στις ΗΠΑ υποβλήθηκε σε επέμβαση λόγω εντερικής απόφραξης – Άφωνοι οι κτηνίατροι με αυτό που είδαν (Photo)
- Ο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Σκύλοι-ρομπότ 300.000 δολάρια ο καθένας γίνονται οι φρουροί των data centers!
- Επιθέσεις με drones και πυραύλους σημειώθηκαν στη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ
- Απόκοσμο σκηνικό στις ΗΠΑ: Μετεωρίτης προκάλεσε ισχυρή έκρηξη – Vid
- Βλήμα του Ιράν κατέπεσε κοντά στο αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στα ΗΑΕ
- Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης – Καλά στην υγεία του ο οδηγός
- Απίστευτο! Η Σενεγάλη έχασε στα χαρτιά το Κόπα Άφρικα δύο μήνες μετά τον τελικό
- “Χωματερή” άφησαν την αίθουσα των Όσκαρ: Ξέχασαν πίσω…τα σκουπίδια – ΦΩΤΟ
- Άστατος ο καιρός σήμερα 18/3 με βροχές και σπoραδικές καταιγίδες









