Ξάφνιασαν πολλούς οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030, δηλαδή πέντε χρόνια νωρίτερα από το έτος ορόσημο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ο Πρωθυπουργός, έλαβε τη γενναία αυτή απόφαση να ανακοινώσει την απαγόρευση από το 2030 και την είσοδο στην αγορά μόνο ηλεκτρικών Ταξί και ηλεκτρικών οχημάτων ενοικίασης από το 2025, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα στις καθαρές μορφές μετακίνησης, χωρίς να υπολογίζει οποιοδήποτε πιθανό, πολιτικό κόστος.
Τι ακριβώς σημαίνει όμως «πλήρης απαγόρευση πώλησης οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και diesel»;
Καταρχήν δε θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗ, όσοι έσπευσαν ή θα σπεύσουν σήμερα, να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο, βενζίνης ή diesel, αφού η απόφαση αυτή αφορά ξεκάθαρα τα καινούργια αυτοκίνητα, που θα πωλούνται από το 2030 και μετά. Ομοίως και για τα ταξί – ενοικιαζόμενα, από το 2025.
Σε ότι αφορά την αξία μεταπώλησης, των οχημάτων βενζίνης και diesel, που θα πουληθούν σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι θα απαξιωθεί. Του εναντίον, αφού η προσφορά από καινούργια θα μηδενιστεί (το 2030), η αξία τους ως μεταχειρισμένα θα εκτοξευθεί, αφού η απαγόρευση ΔΕ ΘΑ ΑΦΟΡΑ τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη ταξινομηθεί στη χώρα.
Αλλωστε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα, όπου η αξία των καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί πάνω από 20%, λόγω της μεγάλης αναμονής καινούργιων αυτοκινήτων, με το γνώριμο πρόβλημα στις παραγωγές εξαιτίας αυξημένης ζήτησης και ημιαγωγών.
Έτσι λοιπόν, παράλληλα και με τα αναμενόμενα αντικίνητρα για τη χρήση παλαιών οχημάτων, προβλέπεται ΡΑΓΔΑΙΑ αύξηση στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel για τα επόμενα εννέα χρόνια και μέχρι και την πλήρη απαγόρευση πώλησης τους, ως καινούργια.
(newsauto – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Κάψου, Βάαλ, κάψου» – Έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση;
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό πυλώνα – Κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης
- Μ. Συρεγγέλα: Θωρακισμένη και κατοχυρωμένη η χώρα – Οι συμφωνίες είναι διακρατικές και «όλα είναι στο φως»
- Γερμανία: Απεργία στο αεροδρόμιο Βερολίνου – Βρανδεμβούργου – Δεν πραγματοποιείται καμία πτήση
- 30 χρονη γυναίκα έκανε τεστ DNA και ανακάλυψε ότι γεννήθηκε σε άλλη οικογένεια από λάθος στην εξωσωματική γονιμοποίηση
- Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια στρατηγική: Να νικήσει τη ΝΔ και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του»
- ΠΟΕΕΤ: Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό-εστίαση και στα αρτοποιεία
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Πέθανε ο οδηγός του ΙΧ που συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο
- Βρετανός υπουργός Υγείας: «Άνευ προηγουμένου» επιδημία μηνιγγίτιδας – 20 τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα









