Ιταλία: Πρόστιμο «μαμούθ» σε νοσοκόμα για 8.000 ψεύτικους εμβολιασμούς

Πρόστιμο 583.000 ευρώ επιβλήθηκε σε πρώην νοσοκόμα στην Ιταλία για 8.000 εμβόλια που δεν έκανε.

Ιταλικό δικαστήριο στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια καταδίκασε μια πρώην νοσοκόμα και της επέβαλλε πρόστιμο 583.000 ευρώγια 8.000 εμβόλια που δεν πραγματοποίησε, σύμφωνα με την εφημερίδα «il Messaggero».Από το 2009 έως το 2016, η Εμμανουέλα Πετρίλο (Emanuela Petrillo) εργαζόταν σε δημόσια νοσοκομεία, σε τρεις πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι ασθενείς της ήταν κυρίως παιδιά.

Η Πετρίλο, σύμφωνα με τις κατηγορίες, πραγματοποιούσε ψεύτικους εμβολιασμούς, και μ’ αυτόν τον τρόπο εμπόδιζε την αναμενόμενη ανοσοαπόκριση στους ανυποψίαστους ανεμβολίαστους, τελικά, ασθενείς. Το γραφείο του εισαγγελέα υπολόγισε ότι η συνολική ζημιά των πράξεών της άγγιξε τα 660.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της δίκης εναντίον της πρώην νοσοκόμας, έγιναν εξετάσεις αίματος σε 159 πρώην ασθενείς της. Οι 153 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δεν είχαν την αναμενόμενη ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο της ιλαράς.

Στην απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την αποζημίωση σημειώθηκε ότι η δραστηριότητα της γυναίκας βασιζόταν σε εγκληματική πρόθεση. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Πετρίλο κατηγορήθηκε επίσης για πλαστογραφία εγγράφων, κατάχρηση και αμέλεια.

(sputniknews. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί