Διπλάσια πρόστιμα και ποινές αναστολής λειτουργίας θα αντιμετωπίζουν στο εξής καταστήματα στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης αν δεν τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.
Τα καταστήματα οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και να κάνουν ταυτοποίηση προσώπων, να ελέγχουν δηλαδή πιστοποιητικά εμβολιασμού και αστυνομικές ταυτότητες.
Παράλληλα τα καταστήματα που δεν θα τηρούν τα μέτρα θα δημοσιοποιούνται με την επωνυμία τους.
«Καμία ανοχή σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και έχουν και ανεμβολίαστους σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους» προειδοποίησε από την πλευρά του χθες το απόγευμα ο Υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Μάλιστα οι αρμόδιες αρχές πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ετοιμάσουν μία «μαύρη λίστα» τα καταστήματα -κυρίως της εστίασης- όπου θα εμπλουτίζεται καθημερινά.
Όποια επιχείρηση δηλαδή πιαστεί επ’αυτοφόρω να παραβιάζει τα χουντομέτρα του κορωνοϊού θα πρέπει να έχει να αντιμετωπίσει και την δημόσια χλεύη, καθώς το ίδιο το κράτος θα την εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Η ζημιά θα είναι πρωτίστως ηθική και σε δεύτερη φάση οικονομικής φύσεως, σε ένα μέτρο που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









