Οι αρχές της χώρας εξακολουθούν να ακολουθούν μια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, η οποία ενισχύεται καθώς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Από τα τέλη Οκτωβρίου έχει εμφανιστεί μια εστία της covid-19 στη βόρεια Κίνα, ενώ δύο κρούσματα έχουν αναφερθεί και στην πρωτεύουσα Πεκίνο. Ενενήντα δύο νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν σήμερα για το προηγούμενο 24ωρο, ο υψηλότερος απολογισμός από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο η Disneyland στη Σανγκάη έκλεισε μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε μια επισκέπτρια. Η γυναίκα βρέθηκε θετική αφού έφυγε από τη Disneyland και επέστρεψε στο σπίτι της, σε μια επαρχία γειτονική της Σανγκάης.
Ήδη από χθες όλο το προσωπικό της Disneyland υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ, όπως και οι επισκέπτες της. Σχεδόν 34.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί μέχρι σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σανγκάης.
Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, όμως οι αρχές ζήτησαν από τους επισκέπτες και το προσωπικό να μην επιστρέψουν στις εργασίες ή το σχολείο τους για τουλάχιστον 48 ώρες και να υποβληθούν και σε νέα τεστ covid-19.
Δύο ημέρες νωρίτερα το πάρκο των Universal Studios στο Πεκίνο, που άνοιξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ των επισκεπτών του προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Αυτή την περίοδο περίπου 6 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε καθεστώς lockdown λόγω της νέας εστίας επιδημίας, η οποία επικεντρώνεται στην πόλη Λανζού, 1.200 χιλιόμετρα δυτικά του Πεκίνου.
Ονομάζουν την κατάσταση «σοβαρή και περίπλοκη», όπως χαρακτηριστικά είπε το Σάββατο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι ο ιός κυκλοφορεί με γοργούς ρυθμούς.
(photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας
- Άγιο Όρος: Ο «χάρτης» των ζημιών μετά τους σεισμούς στις Μονές – Οι κατασκευές άντεξαν, λένε οι επιστήμονες
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9
- «Don’t Tease Me with a Good Time»: Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J