Οι ηγέτες της ομάδας των είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου (G20) σχεδιάζουν να δημιουργήσουν χρηματοδοτικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών, δήλωσε χθες στη Ρώμη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
Σκοπός είναι να τεθούν τα θεμέλια ώστε να διασφαλιστεί πως ο κόσμος θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος σε περίπτωση εκδήλωσης νέων παγκόσμιων υγειονομικών κρίσεων, εξήγησε η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της G20.
Ο υπό σύσταση χρηματοδοτικός μηχανισμός θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί για να ενισχυθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), είπε η κυρία Μέρκελ.
Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης εξέφρασε επίσης την «υποστήριξή της» στο σχέδιο της G20 να εξασφαλίσει πως το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εμβολιαστεί κατά της COVID-19 φέτος και το ποσοστό του που έχει ανοσοποιηθεί θα φθάσει το 70% περί τα μέσα του 2022.
Η Γερμανία θα διανείμει σε άλλα κράτη 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος και 75 εκατ. την επόμενη χρονιά, διαβεβαίωσε η κυρία Μέρκελ.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανακοίνωσε 2 συναυλίες στο Λος Άντζελες
- Την Κύπρο επισκέπτεται ο Βρετανός υφυπ. Εξωτερικών, Στίβεν Ντάουντι
- Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Το θεσμοθετημένο περιθώριο στα καύσιμα καλύπτει το αντίστοιχο της προ κρίσης περιόδου στη Λέσβο
- Επέκταση του δικτύου καφέ κάδων στον δήμο Αθηναίων
- Την δική της πρόταση για την ενεργειακή κρίση έκανε η Τουρκία
- Θ. Κοντογεώργης: Η δημόσια ακίνητη περιουσία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ισχυρό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης
- Συμφώνησε το Κρεμλίνο με τον Τραμπ σε σχέση με το πολιτικό εκτόπισμα ορισμένων ηγετών στην Ευρώπη
- Ν. Ταχιάος: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά – Προτεραιότητα η επέκταση στη δυτική πλευρά της πόλης
- Ιδού! Κάπως έτσι ανεβαίνουν οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
- Νέος χαμός στη Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Κυβέρνησης









