Παιδιά υποσιτισμένα και σκελετωμένα γεμίζουν το νοσοκομείο της πόλης Χεράτ. Ένα στα πέντε παιδιά δε θα τα καταφέρει, λέει στο ρεπορτάζ του το BBC.
Τρεις μήνες μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, έχει «παγώσει» η ξένη βοήθεια που στήριζε την οικονομία του Αφγανιστάν και την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η ανεργία καλπάζει, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες έμειναν χωρίς εισόδημα, πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία.
Σε χωριό του βόρειου Αφγανιστάν, μια εξαθλιωμένη οικογένεια λέει ότι πούλησε το νεογέννητο κοριτσάκι της για 500 δολάρια, για να ζήσουν τα υπόλοιπα παιδιά της.
Λένε ότι με τα 250 δολάρια που πήραν ως προκαταβολή σε αυτή την αδιανόητη συναλλαγή, θα επιβιώσουν για λίγους μήνες.
Μόλις το κοριτσάκι περπατήσει, ο αγοραστής θα το πάρει από την οικογένεια. Τους έχει πει πως την προορίζει για γυναίκα του γιου του, όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η τύχη της.
mega/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κούβα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «κρατική τρομοκρατία»
- Ντμίτριεφ για Ευρωπαίους: Ώρα να δούμε να δούμε τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά»
- Βενεζουέλα: «Θα νικήσουμε» δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών
- Βενεζουέλα-ΗΠΑ-Ρωσία: «Ειδική στρατιωτική επιχείρηση» 3 ωρών και όχι… 4 ετών, vid
- Αυτόφωρες συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Μεταξύ αυτών και δύο ανήλικοι
- Ε.Ε. για τα χτυπήματα στη Βενεζουέλα: Να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο
- Το Καράκας ζητεί επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
- Αντιπρόεδρος Βενεζουέλας: Οι διαταγές του Μαδούρο προς τον στρατό της Βενεζουέλας παραμένουν σε ισχύ
- Ιράν: Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διαμηνύει στις ΗΠΑ πως η Τεχεράνη «δεν θα υποκύψει στον εχθρό»
- Θεσσαλονίκη: Αλλαγές από τη Δευτέρα στο πρόγραμμα των δρομολογίων του μετρό









