Τουλάχιστον 116 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία και το Νεπάλ από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έχουν προκληθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις για μέρες και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές των δύο χωρών.
Στο Ουταράχαντ, στην βόρεια Ινδία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες και ότι 11 αγνοούνται. Στο παράκτιο κρατίδιο της Κεράλα, στη νότια Ινδία, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Πιναράγι Βιτζαγιάν ανακοίνωσε απολογισμό 39 νεκρών.
Τουλάχιστον 30 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης σε επτά ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή Ναϊνιτάλ, που είναι η περισσότερο πληγείσα, έπειτα από μια σειρά από κατολισθήσεις και κατάρρευσης υποδομών που προκλήθηκαν από μεγάλο κατακλυσμό.
Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας θάφτηκαν μέσα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Πραντίπ Τζαΐν.
Στο Νεπάλ, η Χουμκάλα Πάντεϊ, αξιωματούχος για την διαχείριση των καταστροφών στους κόλπους της κυβέρνησης, δήλωσε: “Στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περιόδου μετά τους μουσώνες προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων σε όλη τη χώρα. Σαράντα τρεις αγνοούνται”.
“Ακόμη βρέχει σε πολλές περιοχές”, πρόσθεσε.
“Ακόμη επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία από τις διάφορες περιοχές. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί”, σύμφωνα με την ίδια.,
(photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πακέτο 700 εκατ. για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας
- Κρεμλίνο: Ολόκληρη η Μέση Ανατολή “φλέγεται”
- Χατζηδάκης: Το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή υπάρχει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
- Οι Ουκρανοί λένε πως χτύπησαν ρωσική φρεγάτα και εξέδρα εξόρυξης κοντά στην Κριμαία
- Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου αφότου ΗΠΑ και Ιράν έλαβαν σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου
- IAEA: Οι πρόσφατες επιθέσεις δεν έχουν πλήξει τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ
- Στο στόχαστρο του Ουκρανονάτο τα Βαλκάνια: Τι εκτιμούν οι Ρώσοι
- Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται και πώς να το υπολογίσετε
- Μαρινάκης: Η Ελλάδα κάνει ένα βήμα προς το ενεργειακό μέλλον με την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων μονάδων αποθήκευσης ενέργειας
- Τραγωδία για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ξαφνικά ο γιος της









