καθώς σε λίγες εβδομάδες εκπνέει η ισχύς της τρέχουσας απόφασης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση σχετικά με την πρόσβαση σε επιχειρήσεις μόνο για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες.
Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, η δικαιοδοσία για τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να επιστρέψει στα κρατίδια, ωστόσο περιορισμοί όπως lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να επιβληθούν. Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας και υποψήφιος για το υπουργείο Υγείας στη νέα κυβέρνηση, Καρλ Λάουτερμπαχ, εξέφρασε την έκπληξή του για τη δήλωση του κ. Σπαν και τονίζοντας ότι δεν πλησιάζει η «Ημέρα Ελευθερίας».
Λάουτερμπαχ: Δεν πλησιάζει το τέλος των περιορισμών
«Κανένα κρατίδιο δεν τρελάθηκε ώστε με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα να καταργήσει τους περιορισμούς εισόδου σε κλειστούς χώρους ή την υποχρέωση για χρήση μάσκας στα μαζικά μέσα μεταφοράς. Μια “Ημέρα Ελευθερίας”, το τέλος όλων των περιορισμών, αυτή τη στιγμή αποκλείεται», δήλωσε στο δίκτυο RND ο κ. Λάουτερμπαχ.
Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ δήλωσε από την πλευρά του ότι «αν η Bundestag δεν παρατείνει εκ νέου την κατάσταση επιδημίας, αυτό θα σημαίνει και την εκπνοή όλων των κανόνων ασφαλείας, καθώς μόνο η έκτακτη κατάσταση αποτελεί τη βάση και το νομικό πλαίσιο για τις επί μέρους αποφάσεις των κρατιδιακών κυβερνήσεων».
Όσο όμως πλησιάζει ο χειμώνας, στη Γερμανία κλιμακώνεται και η συζήτηση για τα δικαιώματα όσων έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο και για τους επιπλέον περιορισμούς, αντίστοιχα, των ανεμβολίαστων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
