Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η στροφή στην πράσινη ενέργεια για την επίτευξη του στόχου του μηδενισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (λόγω της υποτιθέμενες κλιματικής αλλαγής), έχει οδηγήσει τη Βρετανία, όπως και ολόκληρο τον πλανήτη, σε αυτό το σημείο: “ALERT από τη Βρετανία! Κίνδυνος να χρεοκοπήσει μεγάλος αριθμός εταιρειών ενέργειας – Όλοι μιλάνε για δύσκολο χειμώνα“
Μιλώντας στο Global Investment Summit πλάι στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο Γκέιτς είπε πως χρειάζονται επενδύσεις προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω νέες τεχνολογίες που είναι τώρα πολύ ακριβές για την καταναλωτική αγορά.
Ο Γκέιτς είπε πως θα εργαστεί από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα σχέδια που θα πρέπει να υποστηριχθούν και πως αναμένει πως τουλάχιστον ένα από τα σχέδια θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.
“Θα αυξήσουμε την κλίμακά τους ώστε να μειωθεί το κόστος, άρα θα τα φέρουμε στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα με την ηλιακή ενέργεια και τη χερσαία αιολική ενέργεια, και άρα μπορούν να αναπτυχθούν προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές”, είπε.
Η κυβέρνηση του Τζόνσον ανέφερε πως μια σύμπραξη 400 εκατ. στερλινών θα υπερτροφοδοτήσει την επένδυση στην πράσινη τεχνολογία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων τομέων όπως το πράσινο υδρογόνο, η μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα για την αεροπορία και η απευθείας δέσμευση στον αέρα του διοξειδίου του άνθρακα.
Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, ανέλαβε τη δέσμευση μέσω του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst στο οποίο συμμετέχει ένας συνασπισμός ιδιωτών επενδυτών που θέλουν να υποστηρίξουν την καινοτομία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.
Η Βρετανία έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα διαθέσει τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνες για την ανάπτυξη νέων σχεδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και επενδυτές και επιχειρήσεις στο πρόγραμμα του Γκέιτς θα καταβάλουν αντίστοιχο ποσό.
(photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαουδική Αραβία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αναχαιτίστηκαν περισσότερα από 20 drones
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί πλήρως και μόνιμα
- Πόλεμος και πετρέλαιο «πνίγουν» τις αγορές – Οι ανησυχίες για επανάληψη του σκηνικού με τα πετρελαϊκά σοκ του 2022 και 2008
- Ιράν: Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην προσευχή για τη γιορτή Άιντ αλ Φιτρ, παρά τον πόλεμο
- Ποτέ δεν είναι αργά: Πήγε για πρώτη φορά στο σχολείο στα 91 της χρόνια! Βίντεο με εκατομ. προβολές
- Τασούλας: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, σε καιρούς αβεβαιότητας, η ποίηση παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς»
- Σκέρτσος: Επιτέλους αυστηροί κανόνες και αποτελεσματικοί έλεγχοι για αλκοόλ και καπνικά
- Θα δικαιωθεί ο Ντμιτρίεφ; Έρχονται αυτά στην Ευρώπη;
- “Kόλαση” φωτιάς στην Νότια Κορέα σε εργοστάσιο αυτοκινήτων – 11 νεκροί, vid
- Με ένα ΒΙΝΤΕΟ αποχαιρέτησε ο Όρμπαν τον Τσακ Νόρις









