Πάνω από 150 επιστήμονες κάνουν έκκληση να κατοχυρωθεί συνταγματικά — εκτός από την προστασία του κλίματος — και η προστασία της φύσης. Υστερεί η γερμανική κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την προστασία της φύσης. Η βιοποικιλότητα θα πρέπει να είναι το μέτρο για τις πράσινες επενδύσεις, υποστηρίζουν.
“Θα πρέπει να γίνει το κοινό όραμα για κάθε πολιτική δράση η προστασία της φύσης. Οι πολιτικοί υστερούν πολύ στην λήψη μέτρων παρά την αυξανόμενη πίεση για δράση”, τονίζουν στην έκκλησή τους, όπως γράφει το περιοδικό “Spiegel”.
“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις υφιστάμενες υποχρεώσεις της, δεν έχει επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει”, τονίζουν οι επιστήμονες στην εν λόγω έκκληση. Μερικοί μάλιστα εξ αυτών είναι κυβερνητικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Συμβουλίου των Ειδικών για Περιβαλλοντικά Θέματα και του Επιστημονικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Κατά την άποψη των επιστημόνων, “όλες οι κρατικές επενδύσεις και οι ρυθμιστικοί κανόνες γι αυτές θα πρέπει να εξετάζονται υπό το πρίσμα των επιπτώσεών τους στη βιοποικιλότητα. Ένας τυχών “Νόμος για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας” θα πρέπει να ρυθμίζει τις υπάρχουσες εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ της προστασίας του κλίματος και της φύσης με θέματα όπως είναι η επέκταση της αιολικής ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά ανοιχτού χώρου, η ανέγερση φραγμάτων ή η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών”, τονίζουν επίσης στην έκκλησή τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΜΜΕ Δανίας: Η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί για μια εισβολή των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
- ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ: Προσκυνητής αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τον πατέρα του μέσα στο τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα
- Χαλαρά…Δεν θα πιστεύετε πώς έκανε δηλώσεις ποδοσφαιριστής στην Ολλανδία! Viral ΒΙΝΤΕΟ
- Να, γιατί οι διεθνιστές δεν θέλουν να υπάρχει η Ρωσία: Συνεχίζει απτόητη να μοιράζει ενέργεια
- Σοκάρει η υπόθεση του θανάτου Αυστριακής influencer: Μπορεί να ήταν ζωντανή όταν την έβαλε σε βαλίτσα ο δολοφόνος της
- Η πιρουέτα…δεν πήγε όπως ήθελε! ΒΙΝΤΕΟ
- Προσποιήθηκε τον λογιστή και προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα στην Πέλλα
- Χρ. Δήμας: Νέα μέτρα ανακούφισης εν μέσω γεωπολιτικής πίεσης – Στήριξη στην οικονομία και συνέχιση έργων παρά την κρίση
- Βιάζεται η Κάγια Κάλας να δοθεί το δάνειο των 90δις ευρώ στην Ουκρανία
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγική και διαχρονική η σχέση με την ομογένεια της Αυστραλίας









