Σχεδόν οι μισοί ενήλικες Ευρωπαίοι (ποσοστό 48%) είχαν τουλάχιστον ένα δερματολογικό πρόβλημα ή νόσο κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης του είδους της έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).
Η έρευνα “Burden of Skin Disease in Europe”, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της EADV στο Λουγκάνο, αφορούσε 44.689 άτομα άνω των 18 ετών από 27 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα). Το 47,9% των ερωτηθέντων ανέφεραν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους, ενώ κατά μέσο όρο ανέφεραν δύο δερματολογικά προβλήματα.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 195 εκατομμύρια ενήλικες στην Ευρώπη έχουν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους. Τα συνηθέστερα είναι λοιμώξεις από μύκητες (9%), ακμή (5,5%), ατοπική δερματίτιδα-έκζεμα (5,3%) και αλωπεκίαση (5,2%). Επίσης περίπου ένας στους πέντε (20%) νιώθει δυσάρεστες αισθήσεις στο δέρμα του, όπως φαγούρες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Κατασβέστηκε η φωτιά σε κτίριο στα πρώην Κεραμεία Αλλατίνη
- Η φράση που δεν αναφέρθηκε τυχαία – «Σκοτεινό» παρασκήνιο σε υψηλά πολιτικά κλιμάκια
- Ινδία: Αεροσκάφος μεταφοράς ασθενών με επτά επιβαίνοντες συνετρίβη στο Τζαρκχάντ, vid
- Θεσσαλονίκη: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου – Χαμηλές ταχύτητες στα διόδια Πολυμύλου
- Ανάρτηση Ν. Ανδρουλάκη για την Καθαρά Δευτέρα
- Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις αρχαιοκάπηλων, μελών εγκληματικής οργάνωσης – Ο τρόπος δράσης τους
- Έρικ Ντέιν: Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της Κάθριν Χάιγκλ στον ηθοποιό – «Καλό σου ταξίδι, παλιέ μου φίλε»
- Αθώος δήλωσε ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους γονείς του
- Το Ισραήλ προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια εν μέσω έντασης ΗΠΑ-Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κτίριο των πρώην Κεραμείων Αλλατίνη – Επί ποδός η Πυροσβεστιή
Κύρια Θέματα









