Σχεδόν οι μισοί ενήλικες Ευρωπαίοι (ποσοστό 48%) είχαν τουλάχιστον ένα δερματολογικό πρόβλημα ή νόσο κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης του είδους της έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).
Η έρευνα “Burden of Skin Disease in Europe”, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της EADV στο Λουγκάνο, αφορούσε 44.689 άτομα άνω των 18 ετών από 27 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα). Το 47,9% των ερωτηθέντων ανέφεραν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους, ενώ κατά μέσο όρο ανέφεραν δύο δερματολογικά προβλήματα.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 195 εκατομμύρια ενήλικες στην Ευρώπη έχουν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους. Τα συνηθέστερα είναι λοιμώξεις από μύκητες (9%), ακμή (5,5%), ατοπική δερματίτιδα-έκζεμα (5,3%) και αλωπεκίαση (5,2%). Επίσης περίπου ένας στους πέντε (20%) νιώθει δυσάρεστες αισθήσεις στο δέρμα του, όπως φαγούρες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό που ανήγγειλε ο Τραμπ έκανε αίσθηση σε όλον τον πλανήτη!
- Ο Έλληνας νταλικέρης που ταξιδεύει στις ΗΠΑ και “σαρώνει” στο Tiktok! vid
- Απίστευτος Κινέζος: Συνδύασε τον Παρθενώνα με το «Hello Kitty»…για μια πρόταση γάμου! vid
- Μέχρι το 2028 (και βλέπουμε) παρατείνεται η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη
- Καθοριστικό πλήγμα του Τραμπ στο «πράσινο αφήγημα» – Ποιά εντολή δόθηκε
- Είναι πασιφανές: Τρία βασικά πράγματα που ενδιαφέρουν την Ρωσία
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο









