Τελείωσαν… πριν από αυτήν: Ξεπούλησαν τα αναμνηστικά αρκουδάκια της Μέρκελ

Ανάρπαστη η εκδοχή της Άνγκελας Μέρκελ ως «αρκουδάκι» – Το κόστος του λούτρινου παιχνιδιού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Η Άνγκελα Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στο «τιμόνι» της Γερμανίας, αποχωρεί από την πολιτική, ωστόσο δημιουργήθηκε ένα… σουβενίρ της, το οποίο πάει «τρένο».

Πιο συγκεκριμένα, ένας Γερμανός ιδιοκτήτης βιοτεχνίας που φτιάχνει λούτρινα ζώα, αφιέρωσε μια παρτίδα με αναμνηστικά αρκουδάκια στην Γερμανίδα Καγκελάριο, τα οποία είναι ήδη ανάρπαστα. Εμπνευστής είναι ο Μάρτιν Χέρμαν ενώ στην εκδοχή της Μέρκελ, ακόμη και τα δάχτυλα είναι «πλεγμένα» σε σχήμα ρόμβου, όπως συνηθίζει όταν η ίδια στέκεται για να φωτογραφηθεί.

Η τιμή για το λούτρινο αρκουδάκι είναι λίγο τσιμπημένη καθώς φτάνει τα 180 ευρώ, με τον Χέρμαν να λέει πως το κόστος αντικατοπτρίζει τις ώρες εργασίας που απαιτούνται για την κατασκευή του.

Η κα Μέρκελ είναι στην εξουσία από το 2005 και δεν επεδίωξε επανεκλογή στις εθνικές εκλογές της Κυριακής ενώ σχεδιάζει να παραιτηθεί μόλις αναλάβει νέα γερμανική κυβέρνηση. Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες, με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρουν πως η κα Μέρκελ θα μας πει «Καλά Χριστούγεννα».

(sputniknews. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί