ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ξέφυγαν τα πράγματα στη Βουλή – «Ντροπή σας» – «Η ντροπή είναι δική σας»

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ευόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο τα εφόδου της Χρυσής Αυγής και φασιστικών οργανώσεων προελαύνουν στην πόλη, καταλαμβάνουν σχολεία σε Σταυρούπολη, Εύοσμο, Αμπελόκηπους και μετατρέπουν τα σχολεία σε ορμητήρια παράνομων εγκληματικών πράξεων, τρομοκρατούν μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Μίλησε, δε, για οργανωμένο σχέδιο που στηρίζεται σε πλάτες συγκεκριμένων μηχανισμών. «Επιβεβαιώνεται ότι η στάση του Υπουργείου Παιδειας να συμψηφίζει τη δράση αυτών των ομάδων να συμψηφίζει με το νεολαιστικό και το μαθητικό κίνημα είναι απαράδεκτη. Και είναι επικίνδυνη, είναι συνένοχη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ντροπή σας» – «Η ντροπή είναι δική σας»

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. H τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ ήγειρε έντονες αντιδράσεις τόσο από τον κ. Καραθανασόπουλο όσο και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, με τον προεδρεύοντα της Βουλής, κ. Αβδελλά να καλεί τους βουλευτές να καθίσουν στα έδρανα τους και να σταματήσουν να διακόπτουν τον κ. Θεοχάρη. «Ντροπή σας», φώναζαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον κ. Θεοχάρη να απαντά «Η ντροπή είναι δική σας». Νωρίτερα, ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδρασε και θα συνεχίσει να δρα τέτοιες περιπτώσεις.

«Όταν όμως μας λέτε ότι η μόνη πραγματική βία είναι του κράτους, τότε εσείς εξοπλίζετε με επιχειρήματα όλες εκείνες τις ομάδες. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και αποτρεπτικά και με έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές. Θα συνεχίσει να το κάνει. Τα κίνητρα δεν δικαιολογούν την βία. Στην Δημοκρατία η βία δεν είναι ανεκτή. Όσο δεν το λέτε εσείς είστε υπόλογοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καραθανασόπουλος απάντησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες ανοχής στη δράση των ναζιστικών ομάδων, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως «η βία προέρχεται από το κράτος και αξιοποιεί το κράτος τέτοιου είδους μηχανισμούς για να τσακίσει το λαϊκό κίνημα».

Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Η ένταση μεταφέρθηκε από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, καθώς κουκουλοφόροι προχώρησαν σε νέα έκτροπα. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, νεαρά άτομα έστησαν οδοφράγματα με κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιά κι επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων σε βάρος δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο σημείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Πρωινές ώρες σήμερα (Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021), έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην περιοχή του Ευόσμου, που τελούσε υπό κατάληψη, συγκεντρώθηκαν περί τα 100-120 άτομα, τα οποία αρχικά απέκλεισαν τον δρόμο έμπροσθεν του σχολείου ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων ρίπτοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ακολούθως, ορισμένοι εκ των συγκεντρωθέντων, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 38 προσαγωγές ατόμων».

(thesstoday. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί