Τρεις στρατηγοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Μεταξύ τους και ο διοικητής της επιχείρησης «Πηγή της Ειρήνης», της στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019, έγραψε η εφημερίδα Cumhuriyet την Τετάρτη.
Ο Ταγματάρχης Hakan Öztekin, διοικητής στην επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» που στόχευε τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, οι Ταξίαρχοι Mustafa Enis Koç και Orhan Akkurt παραιτήθηκαν και υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησής τους, ανέφερε η εφημερίδα.Remaining Time-0:00FullscreenMute
Και οι τρεις στρατηγοί εργάζονταν στις συριακές επιχειρήσεις. Ο Metin Gürcan, ιδρυτικό μέλος του Τουρκικού Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και πρώην Τούρκος στρατιωτικός αξιωματικός έγραψε την Τετάρτη ότι «ο συνολικός αριθμός των παραιτήσεων λόγω της Συρίας έφτασε τις πέντε σήμερα».
Και οι τρεις στρατηγοί αιτήθηκαν συνταξιοδότηση, παρά το γεγονός ότι χρόνια ακόμη μπροστά τους για να υπηρετήσουν, πρόσθεσε ο Gürcan.
Ο Gürcan σημειώνει ότι αυτές οι παραιτήσεις δείχνουν πώς η πολιτική στη Συρία δεν λειτουργεί και είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Gürcan προσθέτει επίσης ότι αυτές οι παραιτήσεις μπορεί να οφείλονται στο ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος στη Συρία και τόσο οι διοικητές όσο και τα στρατεύματα έχουν κουραστεί από τις διαρκείς εναλλαγές στις συριακές αποστολές.
Οι παραιτήσεις είναι οι πιο πρόσφατες σε σειρά κορυφαίων αποχωρήσεων από τις Τουρκικές ΄Ενοπλες Δυνάμεις.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ταξίαρχος Metin Eştürk και ο Ταγματάρχης Ercan Çorbacı υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24 .
(Από hellasjournal. com – Ahval / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 17χρονος για βιασμό 14χρονης
- Ο Μακρόν χαιρετίζει την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Δραστικές αλλαγές στις παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς: Τι πρέπει να ξέρουν οι πολίτες
- Ιράκ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Κίτλσον
- Ινδονησία: 24χρονη γυναίκα ξεφύλλιζε παλιό άλμπουμ και μία φωτογραφία την άφησε άφωνη
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός επιχείρησε να πατήσει αστυνομικό για να αποφύγει έλεγχο
- Μετά το πετρέλαιο, πτώση σημειώνουν και οι τιμές στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο
- «Ποιός κέρδισε λοιπόν;»: Άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση Μεντβέντεφ για την συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Πώς τρώνε ελληνικό γιαούρτι…οι Κορεάτες! Το διαφορετικό βίντεο της Παυλίνας Λη, vid
- Ολιστικό πρόγραμμα άσκησης για άτομα με νόσο Πάρκινσον στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας









