Ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, άνοιξε σήμερα τον δρόμο ώστε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, στις εκλογές που πιθανόν θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από τα στρατιωτικά καθήκοντά του για τρεις μήνες.
Ο Χάφταρ είναι επικεφαλής του λεγόμενου Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), με έδρα τη Βεγγάζη, και πριν από δύο χρόνια εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά αποκρούστηκε έπειτα από πολιορκία 14 μηνών.
Στην ανακοίνωσή του ο LNA αναφέρει ότι ο Χάφταρ ανέθεσε στον επιτελάρχη του τα καθήκοντά του για τους επόμενους τρεις μήνες.
Η προσωρινή αποχώρησή του θα ισχύει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι εκλογές.
Πριν από δύο εβδομάδες εγκρίθηκε στη Λιβύη ένας αμφιλεγόμενος εκλογικός νόμος που του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία και να επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του εφόσον δεν εκλεγεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα
- Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι κρατούν το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά την εκεχειρία
- «Μπλόκο» στα social media για τους κάτω των 15 ετών και στο βάθος σύνδεση με την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα!
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν
- Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»
- Το Κρεμλίνο χαιρέτησε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη
- «Βόμβα» από Ρωσία: Έχουν «ξεκινήσει μυστικές συζητήσεις» στην ΕΕ για την δημιουργία πυρηνικών όπλων
- Τοποθετούνται γιατροί οπλίτες θητείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Ρουμέλης και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων









