Συνταγματική κρίθηκε η υποβολή δημοσίων υπαλλήλων σε τεστ ανίχνευσης Covid από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που απέρριψε αίτηση εργαζόμενης στις ένοπλες δυνάμεις που ζητούσε την ακύρωση της σχετικής ΚΥΑ που επέβαλλε σε δημόσιους υπαλλήλους την υποβολή σε τεστ ανίχνευσης Covid και την ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος.
Η απόφαση απαντά σε αίτηση υπαλλήλου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία εργαζόταν στην γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου της και της απαγορεύτηκε η είσοδος στο χώρο εργασίας, επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο COVID-19.
Αμέσως μετά, εκείνη προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η 24.4.2021 κ.υ.α. για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από κορονοϊό σε υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.
Η 7μελής σύνθεση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1386/2021 απόφαση της απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι σύμφωνα με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «η υποχρέωση υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο και σε μη νοσούντες, ως προϋπόθεση για την προσέλευση και παροχή της εργασίας, αποτελεί νόμιμο περιορισμό του δικαιώματος συναίνεσης σε ιατρικά θέματα, δεδομένου ότι τίθεται για την προστασία της δημόσιας υγείας ως κοινωνικό αγαθό, αλλά και ατομικώς της ζωής και υγείας όλων από τη διασπορά του COVID-19 και συνιστά αποτελεσματικό και αναγκαίο μέτρο, κατά την επιστημονική τεκμηριωμένη κρίση του νομοθέτη».
Μάλιστα, το ΣτΕ έκρινε, ότι «το δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι απόλυτο δικαίωμα, αλλά εκτιμάται σε σχέση με τη λειτουργία του στην κοινωνία, σταθμιζόμενο με άλλα θεμελιώδη δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητα».
(Από dikastiko – ΦΩΤΟ: Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξερευνητές ανακαλύπτουν μια γιγάντια “πόρτα” κρυμμένη στα βουνά – ΒΙΝΤΕΟ
- Πατινέζ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πηδώντας σχοινάκι στον πάγο! vid
- Φουτουριστικό αεροσκάφος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπτύξει τεράστιους αερόσακους!
- Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Κάντε ό,τι λέω για να σταματήσει ο πόλεμος του Ζελένσκι, αλλιώς μην σπαταλάτε τον χρόνο μου»
- Το παχουλό περιστέρι…που δεν μπορεί να πετάξει έγινε viral! vid
- ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε άνδρα στο Σικάγο κατά τη διάρκεια απόπειρας σύλληψης
- Πάνω από 7 στους 10 με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές
- Σχέδιο για την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα έχει καταρτίσει το αμερικανικό Πεντάγωνο
- Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στο Καστελλόριζο
- Τους… Oreshnik τρέμει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Θέμα λίγων λεπτών να πλήξουν το Λονδίνο ή τη Μαδρίτη», video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
