Ο Λευκός Οίκος, μέσω εκπροσώπου του, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα τις Πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις για σοβαρές περικοπές σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση καταστροφών, Medicaid, επιχορηγήσεις υποδομής, σχολικά προγράμματα και άλλα πολλά εάν το Κογκρέσο αποτύχει να αυξήσει το όριο χρέους των ΗΠΑ.
Ένα ενημερωτικό δελτίο για κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους που ελήφθη από το Associated Press είναι μια προσπάθεια να αυξήσει τη δημόσια πίεση στον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέμεινε μέχρι τώρα σε διμερή υποστήριξη προκειμένου να αυξήσει το ανώτατο όριο για το χρέος, αλλά ο ΜακΚόνελ, Ρίκο, δεν έχει συγκινηθεί και έχει επανειλημμένα πει ότι οι Δημοκρατικοί πρέπει να ενεργήσουν μόνοι τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει έκτακτα μέτρα για να διατηρήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης μετά την επαναφορά του ορίου χρέους που είχε ανασταλεί τον Αύγουστο σε επίπεδο 22 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 6 τρισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από το τρέχον συνολικό χρέος.
Τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών θα εξαντληθούν έως τον Οκτώβριο, δημιουργώντας δυνατότητες αθέτησης υποχρεώσεων.
Κοινώς, είναι ορατός ο κίνδυνος τους επόμενους μήνες να προκληθεί μία ιδιότυπη στάση πληρωμών.

Άλλο ένα στοιχείο που έρχεται να μας θυμίσει σε πόσο εύθραστο σημείο βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία (κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση) αφορά το συνολικό χρέος της «υπερδύναμης» που λέγεται ΗΠΑ.
Το συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται στα 28,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το παγκόσμιο χρέος ανέρχεται στα -κρατηθείτε- 281 τρισ. δολάρια!
Ο πλανήτης μας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο χρεωμένος όσο είναι σήμερα, με τα χουντομέτρα του κορωνοϊού, ιδίως στη Δύση, να εκτοξεύουν στο ζενίθ τους «κόκκινους δείχτες».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Oktoberfest 2025 στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης με δωρεάν είσοδο
- Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν Ουκρανούς στο Ιζιούμ
- Προς αλλαγή προπονητή ο Παναθηναϊκός μετά τη νέα «γκέλα»
- Όταν ο Τραμπ είχε πιάσει… επ’ αυτοφώρω βασιλιά χώρας να κοιμάται, video
- Eurobasket: Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το χάλκινο της Εθνικής
- Ιράν: Ο Πεζεσκιάν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ
- Τάραξαν τον Μεντβέντεφ και προειδοποιεί με «πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»
- Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρουμανία κατήγγειλε μια “πρόκληση” του Κιέβου
- Θεσσαλονίκη: Νεαροί “είχαν ρημάξει” αυτοκίνητα λουόμενων σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού
- «Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία με το Πεκίνο για το TikTok», λένε οι ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΟΣΕ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
