Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού του βάθους. Σύμφωνα με τον Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, Διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,5 χιλιόμετρα και εκδηλώθηκε 11 χιλιόμετρα Βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας με μέγεθος 3,7 Ρίχτερ.
Παράλληλα, στις 14:10 ακολούθησε νέα, μικρότερη, δόνηση, μεγέθους 1,9 Ρίχτερ, στα 12 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος στα 17 χιλιόμετρα.
Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Χουλιάρας κατά την πρώτη του εκτίμηση ανέφερε ότι: «Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα και γι’αυτό ήταν και αρκετά αισθητός. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας».
.

Σημειώνεται πως οι πρώτες δυο αυτόματες καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχαν δώσει τον σεισμό στα 4 και 3,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.
Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό δίνει, επίσης, τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 11 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, ενώ αναφέρει ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χιλιόμετρα!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
Κύρια Θέματα

















