Η Σιγκαπούρη άρχισε να δοκιμάζει ρομπότ για να περιπολεί σε δημόσιους χώρους και να αποτρέπει την κακή κοινωνική, όπως την ονομάζουν, συμπεριφορά, σύμφωνα με το Reuters.
Συγκεκριμένα, τα αυτόνομα ρομπότ χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό «κακής συμπεριφοράς», όπως παραβίαση μέτρων περιορισμού με πρόσχημα τον COVID-19, κάπνισμα σε απαγορευμένες περιοχές και ακατάλληλη στάθμευση ποδηλάτων.
Τα τα δύο ρομπότ περιπολίας, ονόματι Xavier, είναι εξοπλισμένα με κάμερες που μπορούν να ανιχνεύσουν «κακή κοινωνική συμπεριφορά» και να ενεργοποιήσουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο εντολών και ελέγχου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κίνα για Τραμπ και Ιράν: «Παραμένουμε σε επαφή με τις ΗΠΑ»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 24χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
- Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για… γάτες: Πώς να κρυφτείς όταν πρέπει να σε πάνε στον κτηνίατρο (Vid)
- Κάλας: «Είναι προς το συμφέρον μας να παραμείνουν ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»
- Γαλλία-Εκλογές: Μεγάλος αριθμός των σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων υποψηφίων προκρίθηκαν στο 2ο γύρο
- Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,994 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το α’ δίμηνο εφέτος
- Η Μέρκελ καλεί όλους τους αλλοδαπούς της Γερμανίας να αποτρέψουν την άνοδο της δεξιάς
- Παράταση του «Προλαμβάνω» μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης ζητούν οι γιατροί
- Η πιο γλυκιά τσοπάνισσα στον κόσμο! Θα λιώσετε με το Βίντεο
- Νότιος Λίβανος: Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε «περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις» κατά της Χεζμπολάχ









