Ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί όπως και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού, που διενεργούνται σε φαρμακεία, ήταν διαθέσιμα στο Francetest, λόγω ενός “ανιχνεύσιμου κωδικού πρόσβασης”.
Η Francetest είναι εταιρεία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο και ειδικεύεται στη μεταφορά των δεδομένων τεστ Covid που διενεργούνται στα φαρμακεία προς την πλατφόρμα SI-DEP.
Το SI-DEP ((système d’informations de dépistage -πληροφοριακό σύστημα ανίχνευσης) είναι μια ασφαλισμένη πλατφόρμα όπου καταγράφονται συστηματικά τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 προκειμένου «να διασφαλιστεί ότι όλα τα θετικά κρούσματα έχουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και να προσδιοριστούν οι ύποπτες επαφές», εξηγεί το υπουργείο Υγείας στον ιστότοπό του.
Η πλατφόρμα αυτή, «που κατασκευάστηκε από την AP-HP ((Assistance publique-Hôpitaux de Paris) επειγόντως τον Δεκέμβριο (…) δεν είναι πολύ εργονομική», εξηγεί ο Φιλίπ Μπεσέ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας φαρμακευτικών συνδικάτων της Γαλλίας (FSPF).
Πολλοί φαρμακοποιοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ενδιάμεσους προκειμένου να εισάγουν τα αποτελέσματα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο SI-DEP. Ο ιστότοπος Francetest χρεώνει έτσι ένα ευρώ για τη μετάδοση, σύμφωνα με τoν Mediapart.
Προχθές Κυριακή, η Γενική Δεύθυνση Υγείας (DGS) έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους φαρμακοποιούς, προκειμένου να τους υπενθυμίσει τα εγκεκριμένα λογισμικά που είναι συμβατά με το SI-DEP, στο οποίο δεν ανήκει ο Francetest.
«Επί εβδομάδες προειδοποιούσαμε τις Αρχές για τις εταιρείες αυτές που παρουσιάζονται ως πιστοποιημένες και διευκολύνουν το έργο των φαρμακοποιών για να μεταβούν στο SI-DEP», υπενθυύμισε ο Φιλίπ Μπεσέ.
«Δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη οι Αρχές να μας παρέχουν ένα εργαλείο που μεταβιβάζει δεδομένα στο SI-DEP με το δικό μας λογισμικό του επαγγέλματος, που είναι ασφαλές και εγκεκριμένο», είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμη και τα λογισμικά που έχουν εγκριθεί από την DGS δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ενοίκια και στέγαση: Παρατηρείται πλέον μια νέα πραγματικότητα!
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, επιμένουν οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
- Σκέρτσος: Αν οι πολίτες δεν θέλουν μια μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα ακούσουμε την κρίση τους
- Η γιαγιά που ξεμάτιαζε την Εθνική μπάσκετ μέχρι το τελευταίο λεπτό έγινε viral, vid
- Περού: Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Μάτσου Πίτσου αναστέλλονται εξαιτίας κινητοποίησης
- Από ποιό διεθνιστικό μέσο ζητάει 15δις δολάρια ο Τραμπ; «Ψεύδονται για δεκαετίες»
- Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Δεξιά κηρύσσει τον «πόλεμο» κατά της διεθνιστικής «πέμπτης φάλαγγας»
- ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Η Γάζα καίγεται»
- Σοκ στη Νέα Υόρκη: Παρέσυρε και σκότωσε 16χρονη επειδή τον είχε απορρίψει! video
- Οι ΗΠΑ έπληξαν κι άλλο πλεούμενο με «ναρκωτρομοκράτες», ισχυρίζονται, από τη Βενεζουέλα
Κύρια Θέματα

















