Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας χειροθετήθηκε το απόγευμα της Τρίτης «Αρχων Οφφικιάλιος» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με έναν τιμητικό τίτλο που δίνει ο Πατριάρχης σε προσωπικότητες που μέσα από το έργο τους βοηθούν τόσο την Εκκλησία όσο και την κοινωνία.
Η χειροθέτηση του Σωτήρη Τσιόδρα έγινε με το ειδικό παράσημο και πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου, μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
«Κατά τον Μ. Εσπερινόν της παραμονής, Τρίτης, 31ης Αυγούστου, και ώραν 6:00 μ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσῃ εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσῃ τον Ελλογιμ. Καθηγητήν κ. Σωτήριον Τσιόδραν, εξ Αθηνών, εις Άρχοντα Οφφικιάλιον της Μ.τ.Χ.Ε.. Την δ̉ επομένην, ημέραν της Εορτής, θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, τη συμμετοχή της σεπτής Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ήτις θα ενδημή ενταύθα επ᾿ ευκαιρία των εργασιών της ανά τριετίαν συνερχομένης Συνάξεως αυτής».
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο