24 ή 26 Αυγούστου είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες κατά τις οποίες η κυβέρνηση -ίσως με κάποιο διάγγελμα του πρωθυπουργού- θα ανακοινώσει τον οδικό χάρτη για τα μέτρα που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο.
Σε πρώτο πλάνο φαίνεται πως θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες για τη λειτουργία της αγοράς αλλά και της εστίασης, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των ανεμβολίαστων ατόμων από όλους τους χώρους ψυχαγωγίας.
Μικρό «παραθυράκι» υπάρχει για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπου εκεί ίσως διατηρηθεί η δυνατότητα του αρνητικού εργαστηριακού τεστ.
ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους ή έχοντες αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης αναμένεται να λειτουργήσει στο σύνολό του και το λιανεμπόριο.
Σχετικά με τη διενέργεια των τεστ, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που άρχισαν ως “ψίθυροι” στις αρχές καλοκαιριού και που θέλουν οριστική εγκατάλειψη του μέτρου των δωρεάν self test για τους εργαζόμενους.
Πλέον, πιθανότατα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όποιος εργαζόμενος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι ανεμβολίαστος τότε με δικά του έξοδα θα χρειαστεί να προσκομίζει δύο φορές την εβδομάδα αρνητικό rapid ή pcr test.
Το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν λειτουργήσουν όπως το κάνουν σήμερα οι κινητές δομές του ΕΟΔΥ με τα δωρεάν rapid test.
Την ίδια ώρα οι μαθητές οφείλουν να πραγματοποιούν 2 self test την εβδομάδα- το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για άνω των 12 ετών).
Ορατός είναι ο κίνδυνος επιστροφής της καθολικής χρήσης μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









