«Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες» ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος νωρίτερα.
Σημειώνεται πως στην περιοχή αναμένονται τα εναέρια να συνδράμουν καθώς ξεκίνησαν ξανά τις πτήσεις με το πρώτο φως της μέρας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.
Στο σημείο επχειρούν επίσης ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.
Επίσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Στόχος, όπως και στις άλλες περιοχές είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.









