Πύρινη κόλαση στην Ηλεία – Στα πρώτα σπίτια της Νεμούτας οι φλόγες – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην Αρκαδία

Πληροφορίες αναφέρουν πως την τελευταία ώρα αναζωπυρώσεις σημειώνονται και κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις με τη φωτιά στην Ηλεία καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση στην περιοχή της Νεμούτας πλησιάζοντας μάλιστα στα πρώτα σπίτια.

Όπως μετέδωσε το Open αυτή η αναζωπύρωση δεν είναι η μόνη που απασχόλησε, καθώς σημειώθηκε μία ακόμα στην Λαμπέτη κοντά στον Πύργο Ηλείας , η οποία ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο.

Το θετικό είναι πως δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την τιθασέψουν πριν περάσει το δρόμο.


«Στα όρια του δήμου Πύργου ο κίνδυνος έχει εκλείψει. Μία επιπόλαια αναζωπύρωση στο Λαμπέτι αντιμετωπίζεται με επιτυχία», είπε στο Open o Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου.

«Πρέπει να κηρύξουν τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη για να μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα η αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε.

«Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το σημαντικότερο μέτωπο είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κάποια στιγμή κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί