Υπηρεσία Copernicus: Στάχτη έγιναν 12.500 στρέμματα από τη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, ενώ είναι 94 τα σπίτια που έχουν καεί, ολοκληρωτικά ή μερικώς.
Κατά την έκτακτη ενημέρωση που παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στις πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές από τη μεγάλη φωτιά.
Σημείωσε πως το βράδυ υπήρξαν τέσσερα μέτωπα, αλλά το πρώτο φως της ημέρας βρήκε μόνο ένα εξ αυτών να είναι ακόμη ενεργό. Πλέον, ωστόσο, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις και δίνεται μάχη ώστε να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως έχουν καεί 12.5000 στρέμματα στην περιοχή και έχει ήδη ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus για τη χαρτογράφηση της καταστροφής.
Λίγα λόγια για το Copernicus
Το Copernicus είναι το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παρατηρεί το περιβάλλον και τον πλανήτη μας. Παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης με βάση δορυφορικά δεδομένα γεωσκόπησης και επίγεια (μη διαστημικά) δεδομένα.
Τον συντονισμό και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εκμετάλλευσης Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), οργανισμούς της ΕΕ και την εταιρεία Mercator Océan.
Δείτε το video:
Από ελεύθερο τύπο / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκλογές προκηρύχθηκαν στη Δανία εν μέσω κρίσης στη Γροιλανδία
- Τέμπη: Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου
- Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κυρανάκη για δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο – ΦΩΤΟ
- Αθήνα: Ανοικτός ξανά ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”
- Βουλευτικές εκλογές στις 24 Μαρτίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Δανίας, με την κρίση της Γροιλανδίας στο προσκήνιο
- Κρεμλίνο για μείωση των ενεργειακών εσόδων: «Είναι οι… συνηθισμένες δυσκολίες»
- Καμπανάκι από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Αντιμέτωποι με απώλεια της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης 4 στους 10 μη μισθωτούς
- «Κρότος» και στο WEF: Παραιτήθηκε ο «διάδοχος» του Σβαμπ – Τον συνδέουν με τον Έπσταϊν
- Μειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
- Κως: Πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας και 30.000 ευρώ η λεία από διάρρηξη σε σπίτι









