Ολυμπιακοί Αγώνες: Και πάλι χωρίς το “HELLAS” η στολή της Ελλάδας

Κάτι που έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση.

Χωρίς το «HELLAS» αγωνίστηκαν για μία ακόμη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι Έλληνες αθλητές του στίβου.Αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η εθνική μας ομάδα κατεβαίνει στον στίβο, όχι μόνο χωρίς το όνομά της, αλλά και χωρίς τα παραδοσιακά της χρώματα.Σημειώνεται ότι μόνο δύο χώρες δεν φέρουν το όνομά τους πάνω στη στολή τους στους Αγώνες.

Και μπορεί η Ρωσία να είναι «δικαιολογημένη» καθώς σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τής έχει απαγορευτεί να αγωνιστεί με το όνομα και το εθνόσημο στο στήθος, διατηρώντας ωστόσο τα χρώματά της, η περίπτωση όμως της Ελλάδας παραμένει… μυστήριο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί, δε, και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Η στολή της εθνικής μας ομάδας του στίβου δεν είναι της πολωνικής εταιρείας 4F που ντύνει την Ολυμπιακή ομάδα, αλλά της Adidas, λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει ο ΣΕΓΑΣ υπό την ανοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή (ΕΟΕ).

Παρ΄ όλα αυτά, η «ευθύνη» δεν βαραίνει σε καμία περίπτωση την εταιρεία αθλητικών ειδών, καθώς κατασκευάζει τις στολές κατά παραγγελία της ομοσπονδίας, η οποία είναι και αυτή που εγκρίνει την εμφάνιση της ομάδας.Απορίας ωστόσο άξιο είναι το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση στην εύλογη απορία των Ελλήνων φιλάθλων γιατί το όνομα της χώρας εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη στολή της εθνικής μας ομάδας στίβου το μακρινό 2012.

Στον τελικό ο Τεντόγλου

Έστω και χωρίς το «HELLAS» στη στολή, ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις μήκος.Ο Έλληνας πρωταθλητής «πέταξε» στα… 8.22 και πήρε ένα από τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό, που διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (04:20).

Χρειάστηκε μάλιστα μόλις ένα άλμα για να μπορέσει να περάσει το όριο των 08.15 και να πιάσει τον αρχικό στόχο του.

«Ήθελα να κάνω μόνο ένα άλμα σήμερα, ένα ασφαλές άλμα ώστε να μην κουραστώ», εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα της ΕΡΤ, προσθέτοντας: «Δεν έτρεξα και πολύ γρήγορα αλλά ήταν αρκετά καλό άλμα. Προκρίθηκα και αυτό ήταν που θέλαμε».

Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος στον τελικό, ξεκαθάρισε πως «είναι άλλος αγώνας» και θα μπει διαφορετικά.

Όσον αφορά, δε, στις ενοχλήσεις που νιώθει στο γόνατο, σημείωσε πως «δεν το ένιωσα πολύ το γόνατο, ίσως πονέσει λίγο το βράδυ, αλλά μέχρι τον αγώνα θα είναι μια χαρά. Συνήθως έτσι γίνεται».
Καταλήγοντας, σχολίασε το 8.50 που σημείωσε ο αντίπαλός του Χουάν Ετσεβαρία στον προκριματικό, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να το κάνει και αυτός, προαναγγέλλοντας μεγάλη «μάχη» στον τελικό.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί