Χωρίς SafePass δεν θα μπορείς ούτε να υπάρχεις σε λίγο! Η Κύπρος μας οδηγεί σε ακόμη πιο σκοτεινά μονοπάτια!

Πλέον ελάχιστοι είναι οι χώροι που επιτρέπεται να εισέρχεται ένας μη εμβολιασμένος χωρίς safe pass ή τεστ.

Νέα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα τιμωρίας των ανεμβολίαστων ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της ελεύθερης Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ανακοίνωσε για τον μήνα Αύγουστο τα εξής:

.

• Μείωση μέγιστου αριθμού που απαιτείται για την επίδειξη SafePass από τα 20 άτομα στα 10 άτομα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων του υποστατικού/επιχείρησης.

• Υποχρεωτική επίδειξη SafePass από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των ασθενών, των επισκεπτών και των εργαζομένων, για είσοδο στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

• Υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημέρων ή αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών από όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των εργαζομένων και των επισκεπτών, για είσοδο σε οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές.

• Οι μη μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που εισέρχονται μέσω των νόμιμων πυλών εισόδου οφείλουν να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου από την 7η ημέρα από την ημερομηνία άφιξής τους και έπειτα. Εξαιρούνται οι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.

• Διεξαγωγή πανηγυριών μόνο στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας, νοουμένου ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι κατέχουν SafePass, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων.

• Έναρξη εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω από τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, με εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), κατόπιν και της σύστασης από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και με απαραίτητη συγκατάθεση από τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες. Ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Ελλάδα από σήμερα, προχωρούν με τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του πληθυσμού.

• Δωρεάν διενέργεια rapid test αντιγόνου στους πολίτες που κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.

.

Θυμίζουμε ότι από την 1η Αυγούστου τερματίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Πλέον κάθε ενήλικος πολίτης για να μπορεί να δουλέψει αλλά και να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του, πληρώνοντας με δικά του έξοδα κάθε 72 ώρες τα πανάκριβα rapid ή pcr test.

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί