H ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται ήδη τι θα πρέπει να κάνει τον Σεπτέμβριο. Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.
Έχει ήδη γίνει σαφές ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους φορώντας προστατευτικές μάσκες, αλλά το υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνον αυτό. Θεωρεί ότι εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Στην περιφέρεια του Μιλάνου, για παράδειγμα, όσοι εργάζονται στα σχολεία, από σήμερα και μέχρι τις 21 Ιουλίου θα μπορούν να έρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα χωρίς ραντεβού. Παράλληλα, από τις 23 Αυγούστου θα εμβολιαστούν, με ειδική εκστρατεία, παιδιά και έφηβοι ηλικίας 12 με 19 ετών.
Μέχρι τώρα στην Ιταλία είναι υποχρεωτικός μόνον ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς υπάρχει ακόμη η ελπίδα ότι μέσω της πειθούς τα προβλήματα θα μπορέσουν να λυθούν. Δεν είναι βέβαιο όμως διότι παραμένουν ανεμβολίαστοι περίπου 200.000 δάσκαλοι και καθηγητές.
Σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ το 60% των εκπαιδευτικών τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να εγκρίνει, σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, πιο αυστηρά μέτρα για την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους.
Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Τρίτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica θα απαιτείται πλήρης εμβολιασμός και “πράσινη κάρτα” για την συμμετοχή σε δημόσιες εκδηλώσεις, είσοδο σε τραίνα, λεωφορεία και ίσως στους κλειστούς χώρους των καφέ μπαρ και εστιατορίων.
Για τους πολίτες που δεν θα συμμορφωθούν στα νέα μέτρα αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 400 ευρώ και στις επιχειρήσεις πενθήμερη υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας.
(DW)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
Κύρια Θέματα

















