«Αναγνωρίζοντας τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και άλλες επιπτώσεις του κλίματος, όπως επίσης και την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης», ανέφερε η ανακοίνωση, ο Πούτιν και ο Κέρι «υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ρωσίας σε μία σειρά ζητημάτων για το κλίμα».
Ο Κέρι βρέθηκε στη Μόσχα για τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία. Ο ίδιος συναντήθηκε τη Δευτέρα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συζητώντας ιδέες για την καταπολέμηση της αύξησης της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο Κέρι είπε στον Πούτιν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν να διαδραματίσουν σημαντικούς ρόλους στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.
«Ο Πούτιν συμφώνησε σχετικά με την ανάγκη πολλαπλασιασμού των διεθνών προσπαθειών για το κλίμα και διαβεβαίωσε για την πρόθεση της Ρωσίας να αντιμετωπίσει τις δικές της εκπομπές βλαβερών αερίων, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα των δασών, μεταξύ άλλων ενεργειών» όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.
Σε μία δική του ανάγνωση για το αναφερόμενο τηλεφώνημα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας τομέας, στον οποίο η Μόσχα και η Ουάσινγκτον έχουν κοινά συμφέροντα, ενώ ανέφερε ότι ο Πούτιν είπε στον Κέρι ότι ο διάλογος για το κλίμα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















