Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωμένοι στο εξής να φορούν προστατευτική μάσκα μέσα στην τάξη, σύμφωνα με τις νέες, επικαιροποιημένες συστάσεις των υγειονομικών αρχών.
Οι νέες συστάσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εναρμονίζονται με εκείνες που ισχύουν για τους ενηλίκους Αμερικανούς.
Τα Κέντρα Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχαν ήδη ανακοινώσει από τον Μάιο ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να πετάξουν τη μάσκα, ωστόσο η σύσταση για τα σχολεία δεν είχε τροποποιηθεί.
«Σε κλειστούς χώρους, η χρήση μάσκας συστήνεται για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό περιλαμβάνει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων», αναφέρει στη νέα ανακοίνωση.
Να σημειωθεί πάντως ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ελεύθερα να επιλέξουν αν θα τηρήσουν ή όχι τις συστάσεις.
«Ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων, οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να αποφασίσουν» αν όλοι ανεξαιρέτως θα φορούν μάσκα, διευκρίνισαν τα CDC, για παράδειγμα αν διαπιστωθεί κάποια τοπική συρροή κρουσμάτων ή αν δυσκολεύονται να εφαρμόσουν οδηγίες που δεν είναι ομοιόμορφες για όλους.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες υπογραμμίζουν πάντως ότι η επαναλειτουργία των σχολείων για δια ζώσης εκπαίδευση παραμένει «προτεραιότητα» των αρχών.
Για αυτό επιμένουν ότι είναι αναγκαίο να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ώστε «τα σχολεία να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους με ασφάλεια».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο άνδρες
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή της ιρανικής Δύναμης Κουντς με πλήγμα στον Λίβανο
- Αναφορές για πλήγματα με βρετανικούς πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, vid
- Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Ζαχάροβα: Οι λαοί της Ευρώπης κουράστηκαν να δίνουν τα λεφτά τους στον Ζελένσκι, vid
- Τραγωδία στο Νησέλλι Ημαθίας: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Ληστές για κλάματα: Πήραν το ΑΤΜ… όμηρο, vid
- Το χριστουγεννιάτικο μετρό στη Μόσχα είναι το κάτι άλλο, vid
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
Κύρια Θέματα









