Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών, εργαζομένων, να γίνεται κατόπιν αρνητικού rapid test.
Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται επίσης την διεξαγωγή ενός rapid test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε όλες τις μεταφορές.
Τα δωρεάν self tests πλέον περνάνε στο περιθώριο!
Το κόστος για τα συγκεκριμένα τεστ (rapid ή μοριακό) που δεν γίνονται σε δημόσιες δομές υγείας εκτοξεύεται και ξεκινάει από τα 20 ευρώ (ανά άτομο) φτάνοντας ή και ξεπερνώντας πολλές φορές τα 50-60!!!
Σημειώνεται πως αυτή η σκέψη για υποχρεωτικό rapid ή pcr τεστ υπάρχει και για τις χερσαίες μετακινήσεις από νομό σε νομό, ακόμα και με Ι.Χ., ένα μέτρα που η κυβέρνηση το αφήνει για τις επόμενες εβδομάδες.
Όπως αναφέραμε σε πρότερο άρθρο μας, οι ειδικοί μεταξύ άλλων προτείνουν την παρουσία ΜΟΝΟ εμβολιασμένων στα γήπεδα και ως επιτρεπόμενο όριο προτείνει το 80% της χωρητικότητας.









