Σαφή θέση κατά του εξοπλισμού της Τουρκίας από τη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πήρε προ ολίγου ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ανταποκριτές της Ε.Ε. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη της σλοβενικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Γιάνσα ανέφερε συγκεκριμένα:
«Η κατάσταση με την Τουρκία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν. Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, εξαιτίας της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει τα κράτη-μέλη [της Ε.Ε.] να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι μεγάλης κλίμακας αγορές εξοπλισμών εκ μέρους της Τουρκίας από κράτη-μέλη της Ε.Ε. απειλούν να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και να οδηγήσουν στο επόμενο βήμα στο σπιράλ της κλιμάκωσης».
Μάλιστα ο κ. Γιάνσα χαρακτήρισε το θέμα, ως ένα από τα «εκκρεμή ζητήματα-κλειδιά» μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.
Η υποστήριξη για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχετικά με την Τουρκία «είναι πιο ισχυρή πλέον…είμαστε πιο ενωμένοι», πρόσθεσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να εξηγήσει στα υπόλοιπα κράτη-μέλη τον πραγματικό κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων.
πληροφορίες σκάι/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















