Όταν σκεφτόμαστε διαρκώς αρνητικά πράγματα και κρατάμε κακία στους ανθρώπους, πέρα από το ότι αισθανόμαστε διαρκώς θυμωμένοι, είμαστε και πιο ευάλωτοι σε δυσάρεστα συναισθήματα και σκέψεις σε άλλους τομείς της ζωής μας.
Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι όταν σκεφτόμαστε διαρκώς ένα δυσάρεστο περιστατικό, δυσκολευόμαστε περισσότερο να το ξεπεράσουμε.
Και όταν αυτά τα συναισθήματα συσσωρεύονται, μπορεί να καταλήξουμε να βιώνουμε αυξημένο στρες, ανησυχία, επιθετικότητα και αρνητισμό.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η καταπίεση των συναισθημάτων μας, η επίρριψη των ευθυνών σε τρίτους και η αναμόχλευση των δυσάρεστων σκέψεων οδηγούν σε ακόμη πιο δυσάρεστα συναισθήματα.
Επιπλέον, όταν κρατάμε κακία, η σωματική μας υγεία μπορεί επίσης να επηρεαστεί, εξαιτίας του χρόνιου στρες, που είναι ικανό να πλήξει την καρδιαγγειακή μας υγεία, το πεπτικό μας σύστημα, τη γονιμότητά μας, τον ύπνο μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Και φυσικά, υπάρχουν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του στρες, που περιλαμβάνουν τις αϋπνίες, τις ημικρανίες, τους πόνους στο στομάχι, κλπ.
Ποιοι είναι οι υγιείς τρόποι να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση;
Οι πιο κλασικές στρατηγικές περιλαμβάνουν τη συζήτηση, την απόπειρα να βρεθεί μια λύση – για παράδειγμα, μέσα από την απολογία εκείνου που σας έβλαψε – ή να επιτευχθεί συνεννόηση. Και βέβαια, αν αισθάνεστε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν σας αφορά πλέον, έχετε κάθε δικαίωμα να δώσετε τέλος στη σχέση.
Άλλη μια στρατηγική είναι να παρατηρείτε αν αισθάνεστε καλύτερα ή χειρότερα όταν σκέφτεστε το θέμα που σας ενοχλεί. Στην πρώτη περίπτωση, προσπαθείτε να το «τακτοποιήσετε» μέσα σας. Στη δεύτερη ίσως κρατάτε κακία.
govastileto/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πεσκόφ για Ουκρανία: «Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται de facto σε αυτόν τον πόλεμο»
- Ρωμανός: «Το πότισμα αυτών των λεφτόδεντρων, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά ως κοινωνία»
- Χαλκιδική: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι η πεντάχρονη κόρη της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία
- Άκης Σκέρτσος: Τι είπε για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ
- ΔΥΠΑ: Ξεκινά νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων-πρώην εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ»
- «Μπουρλότο» και στα Βαλκάνια; Σύμφωνα με τους Ρώσους, ετοιμάζεται «Σερβική Μαϊντάν»
- Βέροια: 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών – «Η λύρα στους δρόμους του Μ. Αλέξανδρου»
- Το συγκρότημα κατοικιών του Ντέιβιντ Λιντς πωλείται στην τιμή των 15 εκατομμυρίων δολαρίων
- Οι συνομιλίες του Τάιλερ Ρόμπινσον μετά την φρικτή δολοφονία του Τσάρλι Κερκ
- Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θύματα των κυβερνοεπιθέσεων – Στα 1.000 ευρώ το κόστος ανά επίθεση
Κύρια Θέματα

















