Το σπάνιο δημόσιο σχόλιο για την υγεία του Κιμ, δημοσιοποιείται αφού οι ξένοι αναλυτές παρατήρησαν στις αρχές Ιουνίου, ότι ο αυταρχικός ηγέτης, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 37 ετών, εμφανίστηκε να έχει χάσει σημαντικό σωματικό βάρος.
«Το θέαμα του σεβαστού στρατηγού (Κιμ Γιονγκ Ουν) να φαίνεται αδυνατισμένος, σπάει τις καρδιές των ανθρώπων τόσο πολύ» δήλωσε ο άγνωστος, στη διάρκεια μιας συνέντευξης που προβλήθηκε την Παρασκευή στο κρατικό δίκτυο KRT.
«Όλοι λένε ότι δακρύζουν» πρόσθεσε ο ίδιος.
Στο απόσπασμα του βίντεο, το οποίο το Reuters δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα, εμφανίζονται κάτοικοι της Πιονγιάνγκ να παρακολουθούν μία γιγαντοοθόνη στο δρόμο, που παρουσιάζει ένα κονσέρτο, το οποίο παρακολούθησε ο Κιμ και αξιωματούχοι του κόμματος, μετά από μία διάσκεψη της ολομέλειας του Κόμματος των Εργατών της Κορέας (WPK).
Στην παρουσίαση δεν έγινε λόγος για την αιτία της απώλειας βάρους του Κίμ.
Όταν ο ίδιος, εμφανίστηκε στα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας τον Ιούνιο, μετά από δημόσια απουσία ενός μηνός, αναλυτές της ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων NK News που έχει την έδρα της στη Σεούλ και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, παρατήρησαν ότι το ρολόι του εμφανίζονταν να έχει δεθεί πιο σφιχτά από τις προηγούμενες φορές, γύρω από τον –εμφανώς- πιο αδυνατισμένο καρπό του χεριού του.
Με δεδομένο στο ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί ο Κιμ στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, αλλά και την αβεβαιότητα των σχεδίων για τη διαδοχή του, τα διεθνή ΜΜΕ, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και ειδικοί παρακολουθούν στενά την υγεία του.
Οι εικασίες γύρω από την υγεία του στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς κλιμακώθηκαν δραματικά, αφού ο ίδιος είχε απουσιάσει από τους επετειακούς εορτασμούς για τον ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου, για να εμφανιστεί δημόσια στις αρχές Μαΐου.
Το 2014, τα κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Κιμ υπέφερε από «δυσφορία» μετά από μακρά περίοδο απουσίας από δημόσιες εμφανίσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»
- Αυτόκλητος… τροχονόμος! Αδέσποτος σκύλος μπλοκάρει οδηγό και γίνεται viral (Vid)









