Την «πολύ σοβαρή ανησυχία τους» για τον τρόπο με τον οποίο προωθείται -με το εργασιακό νομοσχέδιο- η εξίσωση αποζημιώσεων απόλυσης ή συνταξιοδότησης των εργατοτεχνιτών με αυτές που ισχύουν για τους υπαλλήλους, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των κλάδων της ένδυσης και της υπόδησης.
«Πρόχειρα και χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη του κόστους και των επιπτώσεων μιας τόσο βίαιης και αιφνιδιαστικής μεταβολής στην ανταγωνιστικότητα και στην καθαρή θέση των επιχειρήσεων, το κόστος των απολύσεων τριπλασιάζεται έως και τετραπλασιάζεται για τους εργοδότες εν μία νυκτί» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ).
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι η επίμαχη ρύθμιση πλήττει πρώτα την παραγωγή και τη βιομηχανία, δηλαδή τους πιο ευαίσθητους και σημαντικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Την ίδια στιγμή, προστίθεται, δίνεται το μήνυμα στους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην Ελλάδα ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον μπορεί να αλλάξει με τρόπο απρόβλεπτο, ανατρέποντας χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση τους όποιους σχεδιασμούς.
«Για τον λόγο αυτό, επιβάλλεται κατά την γνώμη των κλαδικών μας οργανώσεων η επανεξέταση του θέματος, αφού πρωτίστως πραγματοποιηθεί εξαντλητική μελέτη επιπτώσεων στην οικονομία και στο επιχειρείν. Η νομοθέτηση μιας συνολικής ρύθμισης που θα καταργεί συνολικά τον υφιστάμενο σήμερα διαχωρισμό πρέπει να γίνει, αλλά με τρόπο που να απλοποιεί τις διαδικασίες και να μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος των επιχειρήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









