«Όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και μπορείς σε αυτά τα πρώτα 22 χλμ μέχρι τη Βουλιαγμένη να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, να περπατήσεις το μόνο που θα αναλογιστούμε είναι, γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.
Το έργο αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, συνολικής απόστασης 70 χλμ, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα δεν μπορεί κάνεις να διανύσει ανενόχλητος αυτή την απόσταση καθώς υπάρχουν εμπόδια.
«Πιστεύω ότι σήμερα παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε για αυτό το έργο. Για αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.
Είπε επίσης ότι θα ολοκληρωθεί σε φάσεις, ότι έχει κεντρική χρηματοδότηση και θα είχε κεντρικό σχεδιασμό.
«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει ποιότητα ζωής», υπογράμμισε.
Επίσης είπε ότι ως ποδηλάτης βουνού γνωρίζει ότι η ποδηλασία στην πόλη είναι πολύ δύσκολη άσκηση και είναι σημαντικό που εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας
«Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε εξηγώντας πως «καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» σημειώνοντας πως πάει εξαιρετικά καλά ενώ είπε ότι η κυβέρνηση δίνει σημασία και στα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών.
«Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη εντάσσουμε καινούργια γνωστικά αντικείμενα όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με ποδηλασία», προσέθεσε.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









