Η υπόθεση αφορά στην αγοραπωλησία ακινήτου στη Σύρο το οποίο απέκτησε μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου το 2002. Πρόκειται για μία έκταση στη θέση Τρία Λαγγόνια στην οποία χτίστηκε τέσσερα χρόνια μετά μια βίλα 224 τ.μ. Το ακίνητο αυτό πουλήθηκε το 2016 έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ σε Ελληνοαµερικανό επιχειρηματία που, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, κατέθεσε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Παπαντωνίου στη Γαλλία.
Μετά την απολογία του ο Γ. Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με την εμπλοκή του πως: «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη». Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.
Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.
Όμως, η πολιτικο δικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη.»
(enikos)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστρονόμοι λένε ότι ανακάλυψαν κρυφή διαστημική «κοιλότητα» που προστατεύει τη Σελήνη από την ακτινοβολία
- ΗΠΑ: Χτυπήσαμε πάνω από 10χιλ. στόχους μέσα στο Ιράν, vid
- Συγκλόνισε τον κόσμο: Ισπανίδα θύμα ομαδικού βιασμού πέθανε με ευθανασία, vid
- Πλεύρης για κέντρα επιστροφής αλλοδαπών: «Τα υποτιθέμενα δεξιά κόμματα σιωπούσαν»
- Επίθεση στο «Ρωσικό Σπίτι» στην Πράγα – Ζαχάροβα: «Μια βάρβαρη πράξη»
- Αυτή η χώρα προσφέρει στους νέους 25.000 ευρώ για να μην….οδηγούν!
- Ουκρανία: Τον πήραν σηκωτό για το μέτωπο – Vid
- Το σκοτεινό μυστικό που κρύβουν οι καρχαρίες της Καραϊβικής
- Εκατομμύρια παρακολουθούν άντρα να επιβιώνει σε σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα – ΒΙΝΤΕΟ
- Σπάνια καταιγίδα χτύπησε περιοχές της Μέσης Ανατολής – vid









