Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε σήμερα, τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της 11ήμερης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Γάζα. Η έρευνα θα εξετάζει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ από τον Απρίλιο, αλλά και για τις “βαθύτερες αιτίες” των εντάσεων.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 24 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 14 αποχές, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του 47μελούς Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.
“Το σχέδιο ψηφίσματος … επομένως εγκρίνεται”, δήλωσε ο Ναζχάτ Σαμιμ Χαν, πρεσβευτής των Φίτζι, ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου του φόρουμ της Γενεύης, έπειτα από μια ολοήμερη έκτακτη συνεδρίαση.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









