Το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας έχει συμφωνήσει με την Αυστρία για την προμήθεια ακόμα 18 μεταχειρισμένων αυτοκινούμενων πυροβόλων M109A5Oe.
Σύμφωνα με το «TV Net», το κόστος του προγράμματος θα είναι λίγο παραπάνω από δύο εκατ. ευρώ, με καθένα από τα 18 πυροβόλα να έχουν τιμή από 60 χιλιάδες έως 140 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τις τροποποιήσεις.
Η Λετονία διαθέτει ήδη 47 M109A5Oe, που αγόρασε από την Αυστρία τον Απρίλιο του 2017. Το πρώτο M109A5Oe παραδόθηκε στη Λετονία τον Οκτώβριο του 2017 και το τελευταίο τον Οκτώβριο του 2018.
Να αναφέρουμε εδώ ότι θα ήταν επιθυμητό να τσίμπαγε το ΓΕΣ τα εν λόγω πυροβόλα καθώς πάντα υπάρχει χώρος για ένταξη επιπλέον πυροβόλων του τύπου είτε για μάχιμη υπηρεσία, είτε για προσπορισμό ανταλλακτικών, αφού το κάθε κομμάτι είναι σχετικά φθηνό ενώ πολλά πυροβόλα του τύπου υπηρετούν ήδη εδώ και πολλά χρόνια με το Στρατό, όντας ο κορμός του αυτοκινούμενου πυροβολικού.
ΠΗΓΗ ptisidiastima .com
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσία: Θα παραδώσουμε στις ΗΠΑ αποδείξεις για την επίθεση στην κατοικία του Πούτιν
- Ταϊλάνδη: Επανεμφανίστηκε σπάνια γάτα με πλατύ κεφάλι «εξαφανισμένη» εδώ και 30 χρόνια
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις με διαδηλωτές στο Ιράν
- Τα πιο παράξενα πρωτοχρονιάτικα έθιμα για καλή τύχη στον κόσμο – Ανάμεσά τους και τρία ελληνικά
- Ο Μασκ ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων το 2026
- Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
- «Αρκετά πια»! Ο Μεντβέντεφ ζήτησε εδώ και τώρα σκληρά αντίποινα κατά του Ουκρανονάτο
- Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ
- Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη με παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο









