Η Ελβετία είναι η πιθανότερη χώρα για να φιλοξενήσει μια ενδεχόμενη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, του Τζο Μπάιντεν, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Ο Μπάιντεν, που τον περασμένο Μάρτιο χαρακτήρισε «αδίστακτο» τον Πούτιν, με αποτέλεσμα η Μόσχα να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να τον συναντήσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στην Ευρώπη. Το Κρεμλίνο λέει ότι εξετάζει την πιθανότητα μιας συνόδου κορυφής.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα στην Ισλανδία και αναμένεται ότι θα συζητήσουν τις προετοιμασίες για μια πιθανή σύνοδο κορυφής.
Τον περασμένο μήνα η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μπάιντεν πρότεινε να συναντηθεί με τον Πούτιν στις 15-16 Ιουνίου σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς
- «Θα πέθαινα για έναν καφέ!» – Με ένα ΒΙΝΤΕΟ στα social ο Νετανιάχου χλευάζει θεωρίες που τον ήθελαν νεκρό
- Ιράκ: Πληροφορίες για επίθεση με drones και ρουκέτες σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
- Η Ουγγαρία έχει αναστατώσει τους διεθνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Συνελήφθησαν 5 άτομα για οπαδική επίθεση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 στην Αθήνα
- Χρυσόψαρο οδηγεί ειδικά κατασκευασμένο “αυτοκίνητο” και σπάει ρεκόρ Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)
- Κ. Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην 1η γραμμή της εξωστρέφειας – Ξεκίνησε η FOOD EXPO 2026
- Άνω των 400 εκατ. βαρελιών αποθεμάτων πετρελαίου θα αποδεσμεύσει στην αγορά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
- Ισραήλ: “Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης” πυραύλων, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή
- Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ – Καταστράφηκε ιταλικό UAV









