την παραμονή ενός σημαντικού σταδίου χαλάρωσης των μέτρων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Αναλυτικά, 20.103.658 άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις αρχές Δεκεμβρίου, μιας από τις πιο προηγμένες παγκοσμίως, και 36.573.354 έχουν κάνει μία μόνο δόση του εμβολίου.
Ο στόχος είναι να χορηγηθεί μια πρώτη δόση σε όλους τους ενήλικες έως τα τέλη Ιουλίου.
“Η λήψη μιας δεύτερης δόσης είναι βασική για να διασφαλιστεί ότι έχετε μια βέλτιστη δυνατή προστασία από αυτόν τον θανατηφόρο ιό”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Για τη βρετανική κυβέρνηση, ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ένα εμβληματικό μέτρο της στρατηγικής της για έξοδο από την υγειονομική κρίση έπειτα από πολλούς μήνες καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες στην Ευρώπη, σχεδόν 128.000 θανάτους.
Μετά το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων και των καταστημάτων με μη απαραίτητα είδη τον Απρίλιο, η Αγγλία ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει ξανά τις αίθουσες των παμπ και των εστιατορίων, τους πολιτιστικούς χώρους, τα ξενοδοχεία και στάδια χωρητικότητας έως 10.000 θεατών το πολύ.
Ωστόσο, αυτή η εικόνα επισκιάζεται από τοπικές εστίες της ινδικής παραλλαγής, στα βορειοδυτικά της Αγγλίας και στο Λονδίνο, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την τελική φάση της χαλάρωσης των μέτρων που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου με την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών.
Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή της, το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου μειώθηκε σε οκτώ εβδομάδες, αντί για τρεις μήνες σήμερα, για τα άτομα άνω των 50 ετών και τα πιο ευάλωτα.
Σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, ο εμβολιασμός απέτρεψε 11.700 θανάτους και 33.000 νοσηλείες στην Αγγλία έως τα τέλη Απριλίου.
(φωτο: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
- Eurobasket 2025: Στον τελικό η Γερμανία – Κέρδισε την Φινλανδία και περιμένει Ελλάδα ή Τουρκία
Κύρια Θέματα

















