Ο Κλεμάν Μποσκό, ένας 31χρονος Γάλλος που εργάζεται στη συντήρηση των τρένων, αυτήν την εβδομάδα κέρδισε ένα «τυχερό» εισιτήριο: ένα ραντεβού για να εμβολιαστεί για την Covid-19.
«Θέλω να πάω διακοπές αυτό το καλοκαίρι, έτσι σκέφτηκα να εμβολιαστώ το συντομότερο δυνατόν», είπε αφού έκανε την πρώτη δόση, σε ένα ποδηλατοδρόμιο, στα δυτικά προάστια του Παρισιού, που έχει μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο. «Έτσι, θα ξέρω ότι όλα είναι εντάξει και αν εισάγουν κάποιο διαβατήριο υγείας για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, ή ό,τι άλλο, θα είμαι έτοιμος», πρόσθεσε.
Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα ανοσοποίησης στη Γαλλία επικεντρωνόταν σε άτομα άνω των 50 ετών ή σε όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Όμως από αυτήν την εβδομάδα άλλαξε, έτσι ώστε όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών να μπορούν να εμβολιαστούν – αρκεί να βρουν μια δόση.
Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνουν πολλές φορές refresh στον υπολογιστή τους για να καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ή να περιμένουν υπομονετικά έξω από κάποιο εμβολιαστικό κέντρο μέχρι να βρεθεί κάποιο «κενό».
Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι απ’ όσους πήγαιναν να εμβολιαστούν έλεγαν ότι το έκαναν για λόγους υγείας. Πλέον, πολλοί από τους νεότερους υποψήφιους για το εμβόλιο λένε ότι το κάνουν για να ξαναρχίσουν την κοινωνική ζωή τους.
«Θα πάω διακοπές και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό αν μπορέσω να εμβολιαστώ προηγουμένως», είπε ο 25χρονος Πολ Ντε Μπον, σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο νοτιοδυτικό Παρίσι. «Για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή. Κουράστηκα με όλους αυτούς τους περιορισμούς», πρόσθεσε.
Στην αρχή της εκστρατείας ανοσοποίησης οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι πολλοί Γάλλοι δίσταζαν να κάνουν το εμβόλιο, κυρίως επειδή ανησυχούσαν για τις παρενέργειες. Όμως το άνοιγμα της εκστρατείας σε νεότερες ηλικίες οδήγησε σε εκτόξευση της ζήτησης, εξήγησε ο Τριστάν Εϊμπέρ, ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου στο ποδηλατοδρόμιο. «Παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι που έρχονταν αυτήν την εβδομάδα ήταν πολύ νεότεροι. Αισθανόμαστε ότι υπάρχει ενθουσιασμός για το εμβόλιο», είπε.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









