κλειστός κύκλος πολύ σημαντικών «φίλων» του Προέδρου Ερντογάν φαίνεται ότι εμπλέκεται σε μια νέα υπόθεση, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας BMC, που έχει αναλάβει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του νέου τανκ Altay, θα πωληθούν σε τεράστια εταιρεία με πολύ στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα AKP.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι Τούρκοι επιχειρηματίες Ethem Sancak και Talip Öztürk αναμένεται να πουλήσουν το 51 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας BMC, σε άλλο Τούρκο επιχειρηματία, με κοινό «παρονομαστή» να είναι ο Πρόεδρος Ερντογάν που διατηρεί εξαριετικά φιλικές σχέσεις και με τους τρεις επιχειρηματίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα του άρματος μάχης νέας γενιάς Altay έχει συγκεντρώση την προσοχή των Τούρκων αναλυτών τους τελευταίους μήνες και αυτή η είδηση δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη, αφού οι μετοχές της BMC θα αγοραστούν από την «Tosyalı Holding». Πρόκειται για μια τεράστια εταιρεία παραγωγής σιδήρου και χάλυβα και απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους, λειτουργεί τρεις εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους και παράγει έξι εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως.
Το πρόβλημα του κινητήρα
Ο αρχικός στόχος ήταν να εξοπιστεί το Altay με τον γερμανικό κινητήρα MTU αλλά λόγω της επιβολής εμπάργκο όπλων από την Γερμανία, η τουρκική εταιρεία BMC υπέγραψε συμφωνίες με δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας, την Doosan και την S&T Dynamics, με στόχο τον κινητήρα και το μηχανισμό μετάδοσης κίνησης του άρματος μάχης.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής εταιρείας BMC: «οι συμφωνίες αυτές ήταν το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συνεννόησης μεταξύ των εταιρειών και των χωρών μας». Η Τουρκία, μετά το γερμανικό εμπάργκο έχει θέσει ως στόχο την «απεξάρτηση» από γερμανικά ανταλλακτικά, οπλικά συστήματα και άλλου είδους τεχνολογίες, όπως κινητήρες εν προκειμένω.
Τουρκία
Η κίνηση να στραφούν στην αγορά της Νότιας Κορέας έγινε κάτω από διαρκείς πιέσεις στο πρόγραμμα ανάπτυξης του τεθωρακισμένου άρματος μάχης Altay, το οποίο βρίσκεται «πίσω» στο χρονοδιάγραμμα για την σειριακή παραγωγή του.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν λίγο καιρό, έκανε την εμφάνισή του και ένα «υβρίδιο» μεταξύ Leopard 2A4 και Altay, το οποίο παρουσιάστηκε στον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας BMC.
Mε πληροφορίες από: Ahval / Defense News, onalert
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Τότε θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα Μητσοτάκης-Ερντογάν
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
Κύρια Θέματα

















