Τη Δευτέρα (10 Μαΐου) ξεκίνησε εξάλλου η πιλοτική φάση δοκιμών του σε 18 χώρες της ΕΕ και στην Ισλανδία, προκειμένου να είναι τεχνικά επαρκές και λειτουργικό την 1η Ιουνίου, οπότε θα κάνει πανευρωπαϊκά πρεμιέρα, αν όλα πάνε καλά, όπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στις δοκιμές που θα λάβουν χώρα εντός δύο εβδομάδων με τη συμμετοχή δύο ή και τριών χωρών ημερησίως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Γιοχάνες Μπάρκε, θα μετάσχει και η Ελλάδα.
«Όντως, θα μετάσχουμε πιλοτικά τις προσεχείς ημέρες» μας επιβεβαιώνουν οι κυβερνητικές πηγές.«Τρέχουν οι διαδικασίες. Το πιστοποιητικό μας θα έχει όλες τις προδιαγραφές της ΕΕ που είναι συγκεκριμένες και μας τις έχουν θέσεις εγκαίρως, ώστε να μπορεί να “διαβάζεται” παντού.
Πήγε ρολόι το σύστημα των εμβολιασμών στη χώρα, θα πάει ρολόι και η έκδοση των πιστοποιητικών» προσθέτουν οι πηγές, οι οποίες σχολιάζουν «την εξαιρετική μέχρι στιγμής συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ» παρότι υπάρχουν ιδιαιτέρως στενές επαφές και συνεργασία για το θέμα με δυο χώρες: τη Γερμανία και τη Σουηδία.
«Προχωράμε. Θα προλάβουμε. Είναι προτεραιότητά μας σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Θα μας βρει ο Ιούνιος με πιστοποιητικά» μας διαβεβαιώνουν.
(Από sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χάος στην Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες κοντά στη Μάλαγα, vid
- Διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στον κόμβο του Ορμενίου και το Τελωνείο των Κήπων
- Tηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ευρωπαίων ηγετών και Τραμπ – Ζελένσκι προβλέπεται για σήμερα
- Οικογενειακή τραγωδία στου Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγο του και αυτοκτόνησε
- Ταύρος: Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών – Μαχαίρωσε την υπάλληλο και την κλείδωσε
- Τραμπ για εκεχειρία Ταϊλάνδης-Καμπότζης: «Ίσως οι ΗΠΑ να έχουν γίνει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ηνωμένα Έθνη»
- Κάποτε ήταν αλλιώς σε ό,τι αφορά τις γιορτές: Η Δυτική Ευρώπη αντικρίζει το σήμερα
- Η Κίνα ξεκίνησε να φτιάχνει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο – Πιάνει τα 700 χλμ /ώρα σε 2 δευτερόλεπτα, vid
- 67χρονος έχασε τη ζωή του στα Χανιά – Το ΙΧ εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό δεκάδων μέτρων
- Σοκ στις ΗΠΑ: 19χρονη έπεσε και σκοτώθηκε ενώ εξερευνούσε το “Εργαστήριο Hawkins” του Stranger Things









