Οι διαδηλωτές έκαναν έφοδο στον περίβολο του κτιρίου του προξενείου και πυρπόλησαν τμήμα του, όπως και τα φυλάκια των φρουρών του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να τραυματιστούν, πάντα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τις ιρακινές αρχές.
Ο γνωστός ακτιβιστής Ιχάμπ Τζαουάντ δολοφονήθηκε από άγνωστους έξω από το σπίτι του στην Καρμπάλα το Σάββατο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας.
Η δολοφονία του προστέθηκε σε σειρά εκτελέσεων ακτιβιστών που απαιτούν μεταρρυθμίσεις στο Ιράκ. Ορισμένοι διαδηλωτές καταγγέλλουν πως διαπράττονται από παραστρατιωτικούς προσκείμενους στο Ιράν.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









